framat Posted June 10 Share Posted June 10 Hej wszystkimMam pytanie odnośnie mojego motyckla Yamaha yzfr125 ostatnio wymieniłem w nim sprzęgło i zauważyłem ostatnio, że mogę zmienić w motocyklu bieg gdy stoję w miejscu i wygląda to mianowicie tak, że stoi on na neutralu i bieg jest całkowicie luźny, mogę go wbić z łatwością albo na 1 bieg lub na drugi ale nigdy na ten i ten. I jeszcze podczas gdy motocykl stoi nie mogę wbić wyższego biegu lub niższego nawet używając sprzęgła, dopiero gdy go popcham mam taką możliwości. Czy ktoś wie o co może chodzić ? Czy za bardzo napiąłem linkę sprzęgła ? Proszę o szybko pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszko Posted June 10 Share Posted June 10 To mówisz, że wymieniłeś sprzęgło ale nie wiesz jak działa skrzynia biegów w motocyklu? No, grubo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts