majstruu_250 Posted April 25, 2025 Share Posted April 25, 2025 Witam ostatnio dałem do mechanika yamahe yzf 250 2005r ustawiał zawory i gaźnik, pojechałem sie przejechać i nagle zgasła jak by zbrakło paliwa gdy chciałem kopnąć kopnik stał w miejscu, jak mocniej kopnąłem to było słychać takie przeskakiwanie czegoś na zębatce jakby łańcuch rozrządu? Ogólnie miała problem z paleniem od początku ale jeszcze przed tą sytuacją, jak ją zgasiłem to odpalić nie chciała dopiero na pycha, ziomek ma taką samą tylko 2007 r to ją odpaliłem za 2 , co myślicie panowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannikiel Posted April 26, 2025 Share Posted April 26, 2025 Przecież to stary wyżyłowany, wyeksploatowany, cross, tam mogło stać się wszystko... Idę po kulę do sąsiadki, może coś wywróży... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstruu_250 Posted April 30, 2025 Author Share Posted April 30, 2025 Nic sie nie dzieje bez przyczyny, musiało coś być nie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannikiel Posted May 1, 2025 Share Posted May 1, 2025 Niestety masz rację... W deklu chyba jest otwór ,zaślepka żeby można było kręcić wałem, da się zakręcić wałem czy lipa ( proponuję wykręcić świecę, będzie łatwiej, jak nie to wykręcić swiecę i po wrzuceniu ostatniego biegu, zakręcić kołem, da się obrócić wałem ? Jak nie potrzebna weryfikacja silnika i sprawdzenie wszystkich części i ewentualna wymiana na nowe... Proponuję posłuchac specjalistów na temat silników w motocrosie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts