Skocz do zawartości

125 na kręcenie się po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Piasek80 napisał:

Nieraz przyjdzie ruszyć z pod świateł, ja w aucie, obok ktoś jakimś "ścigaczem 125cm3. Spokojnie się rusza, kiedy ja przepinam z 1 na 2 on już 4-5 zmienia 🙂

To tez byl jeden z powodow , dlatego tez wzialem taki skuter.

W dniu 24.03.2025 o 08:55, Qadrat napisał:

Dopisz sobie do listy KTM Duke 125. Chociaż i tak po kilku tygodniach dojdziesz do wniosku, że jednak na miasto fajnie mieć tak ze 30 KM. Jak po sezonie będziesz chciał sprzedać 125, którą weźmiesz w salonie to jesteś jakieś 3 - 4 tys. na minusie. Widzę, że dysponujesz budżetem około 20 000 zł więc ja bym doradził tak: weź 2 tygodnie wolnego, poświęć 3000 zł na prawko kat. A, zostanie 17 000 zł. Za te 17k spokojnie kupisz 2 - 3 letniego KTM Duke 390, który ma coś koło 45 KM, taki 3 latek będzie w stanie jak nowy. Bardzo fajny sprzęt, 140 kg masy, świetnie się tym śmiga po mieście, jeździłem i polecam. Plus taki, że takiego 390 spokojnie sprzedasz za tyle za ile kupiłeś.

na prawko to bardziej 4, w poznaniu sam kurs ponad 3k, badania, egzamin, dojazdy i robi się praktycznie 4. w małe ktm-y raczej w ogóle bym nie szedł. słabe ramy 😛

myślę, że już wspomniany pcx125 to jest bardzo dobry wybór. kumpel (niemotocyklowy) kupił używkę dwa lata temu właśnie do poruszania się po większym mieście (poznań) i jest zadowolony. cały czas delikatnie myśli o prawku ale w zasadzie ten skuter mu wystarcza i jakoś widzę, że nie ma parcia na zmianę na coś większego.

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

• 2 tygodnie później...

Jeszcze 3 grosze. Czego nie kupisz, skuter czy moto, kup używany i tani na rok czy dwa lata. Nie wiesz czy się wkręcisz i po miesiącu będziesz jeździł maszyną na kurs kat.A czy temperatura i deszcz Cię zniechęcą. A jak już będziesz wiedział to sprzedasz maszynę i kupisz skuter, GS, ścigacza albo co tam będziesz chciał.