Pioter Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 Nie umiera tylko chętnych nie ma :buttrock: Przy 5 chętnych ciężko będzie coś rozkręcić, najwyżej moglibyście chodzić na jeden zwykły kurs... Poczekajmy jeszcze troche, może ktoś sie dopisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 ja ciagle jestem chewtny..o ile bedzie to gdzies w gdansku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 Mam nowe wiadomości:-kurs ruszy jak będzie 10 osób - więc jeszcze troche brakuje :/-trwa 16 godzin (2 w tygodniu)-koszt to ok 100 pln/osobe :buttrock:-miejsce - siedziba pck, Gdańsk Wrzeszcz- może być piątek wieczór (18-20) Wszystko zależy od Was czy chcecie się czegoś nauczyć czy nie... jeżeli nie zbierze się odpowiednia ilość osób to poinformuje chętnych o zwykłych, "cywilnych" kursach pierwszej pomocy w pck, które naprawde polecam. Z doświadczenia wiem, że ta wiedza naprawdę sie przydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 no to moze jaks oficjalna lista czy cos...powiedzmy ze ja zacze ze jestem chetny.... 1.mirek2.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuNan Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 no to moze jaks oficjalna lista czy cos...powiedzmy ze ja zacze ze jestem chetny.... 1.mirek2.YuNan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j_bravo Opublikowano 27 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 no to moze jaks oficjalna lista czy cos...powiedzmy ze ja zacze ze jestem chetny.... 1.mirek2.YuNan 3. ja też (j_bravo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Wygląda na to, że temat jednak umarł. :) Czyżby na forum byli sami eksperci od pierwszej pomocy :banghead: Jeżeli tak, to kurs rzeczywiście jest niepotrzebny. A szkoda, byłaby okazja, żeby się spotkać... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 spotkac jak spotkac....byla okazje nauczyc sie czegos i moze kiedys uratowac komus zycie..coz...(((ma ktos jakis kontakt do nich??moze na wlasna reke do jakiegos kursu sie podczepie....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 No myślałem, że może tym spotkaniem kogoś więcej skusze... :/ Jeśli chodzi o kurs, to spoko. ak sie jakiś będzie zaczynał to dam Ci znać na priva, tak jak i pozostałej dwójce. Śpijcie spokojnie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtalski Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ja byłbym chętny na kurs w Poznaniu (+ moze jeszcze 3 -5 os.). Ktoś chętny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuNan Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Śpimy spokojnie snem prawie zimowym (a jak nie ja to moja maszynka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ja zaczalem ten temat wiec poczuwam sie do wyjasnien.Szczerze powiem ze wyobrazalem sobie ten kurs jako przypuscmy 2 dniowe,weekendowe zajecia.A okazalo sie ze jest to przez 8 tygodni po 2 godziny tygodniowo.W tym momencie nie pasuje mi dojezdac do Gdanska z Czerska/Poznania przez 2 miechy-zero kalkulacji.Studiujac w Poznaniu lepiej dla mnie bedzie znalezc sobie cos tutaj.Mam nadzieje ze ekipa z 3miasta sie jednak zbierze i kurs sie odbedzie!Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 no troche dziwne bo ja miałem szkoenie w straży pożarnej i trwało 3 godziny....z wykorzystaniem fantoma itd...ale żeby 16 godzin ??? wg mnie troche długo to trwa....zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtalski Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Czego nauczę się na kursie pierwszej pomocy PCK? Podczas kursu, wykładom teoretycznym towarzyszą multimedialne prezentacje, projekcje filmów instruktażowych oraz co najważniejsze ćwiczenia praktyczne. Nauczysz się np. jak ułożyć poszkodowanego w bezpiecznej pozycji, wykonasz masaż serca dziecka lub dorosłego człowieka na fantomie, własnoręcznie zabandażujesz lub usztywnisz kończynę poszkodowanego. Jednak najważniejsze, czego się nauczysz, to tego, że w momencie wypadku nie staniesz obok przyglądając się bezradnie - Tobie ktoś w przyszłości może zawdzięczać zdrowie lub życie. Program kursu 16-godzinnego (jeden weekend) obejmuje następujące zagadnienia: - Ocena sytuacji i zabezpieczenie miejsca wypadku - Kontrola czynności życiowych - ocena stanu poszkodowanego - Wezwanie pomocy - Zasady udzielania pierwszej pomocy: o przy utracie przytomności o przy zatrzymaniu oddechu o przy zatrzymaniu krążenia o przy krwotoku zewnętrznym i wewnętrznym o przy ataku serca o przy oparzeniach o przy obrażeniach kręgosłupa o przy urazach brzucha o przy urazach klatki piersiowej - Ewakuacja poszkodowanego - Zachowanie bezpieczeństwa w miejscu wypadku - Wybrane zagadnienia czynności organizmu człowieka - Psychologiczne aspekty udzielania pomocy Jeżeli chodzi o Poznań:WIELKOPOLSKI ZARZĄD OKRĘGOWY PCKAdres: ul. Górna Wilda 99ab; 61-563 PoznańTelefon: 0....61.835.31.79; Faks: 0....61.835.31.80E-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 no i tego szukam!!! tylko u nas sami specjalisci dr i niek nie che isc na kurs... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi