CosyMGM Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Witam, złożyłem ostatnio rower z silnikiem spalinowym. Cały zestaw kupiłem na allegro za około 500zł(silnik, manetki, gaźniki itd.), po złożeniu postał dobre dwa tygodnie, bo nie miałem czasu nim jeździć. Przyszedł moment odpalenia, zalałem mieszankę 1:16, jak w dołączonej do zestawu instrukcji. I tu zaczęły się problemy, z początku paliwo nie chciało dopływać do gaźnika, ponaduszałem trochę wężyk paliwowy i zaczęło płynąć. Więc wsiadłem, przepływ powietrza dałem na maksymalnie otwarty, zacząłem pedałować z wciśniętym sprzęgłem, rozpędziłem się i dodałem lekko gazu, puszczając gwałtownie sprzęgło(tak jak napisali w procedurze odpalenia). Wtedy przez chwilę słychać pracujący tłok i odgłos jakby odpalił, po czym po 2 sekundach całkowicie przestaje jechać. Próbowałem już parę dni odplać go i nic. Może powinienem odpalać jadąc z górki, żeby pomóc trochę tłokowi w pierwszych chwilach ruchu? Sam nie wiem, czuję, że powoli tracę zapał i nadzieję do tego. Liczę na pomoc, bo jestem całkowicie zielony w tych tematach. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada (edytowane) Plaka mu zapodaj. Jak podejmie współpracę znaczy że z silnikiem technicznie wszystko OK, problem tkwi w "nie-dostawaniu" paliwa. Jak będzie się "kręcił" ale nie pali - znaczy że nie ma iskry - coś niedomaga Jak będzie po chwili stawał dęba - źle złożony - zaciera się. Edytowane 10 Listopada przez Piasek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 1:16 to sporo oleju, pokaż co to za silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpiotrex053 Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 9 godzin temu, IZO napisał: 1:16 to sporo oleju, pokaż co to za silnik. nie wiesz co to za silnik ?! to jest popularny w stanach USA silnik rowerowy skyhawk wpisz w google bicycle motor kit 80cc 2 stroke albo silnik rowerowy skyhawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpiotrex053 Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada jak mozesz nie wiedziec co to za silnik to silnik rowerowy skyhawk popularny w ameryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi