Jason229 Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Witam mam mały problem kupiłem motor jakoś 3 lata temu stoi w garażu z racji tego że jest uszkodzony i do remontu moje pytanie brzmi czy mogę zrobić coś takiego jak polecił mi znajomy czyli mianowicie pomimo tego że motor stoi już 3 rok to wypisać nową umowę z wszystkimi danymi właściciela z Niemiec i wystawić datę od dnia dzisiejszego np 15 dni w tył czy będzie to w jakimś stopniu karane odpowiadając już na odpowiedzi typu to trzeba było myśleć szybciej czy coś informuje że wyjechałem za granicę i po prostu wypadło mi to z głowy miałem inne zmartwienia za granicą które kosztowały mnie trochę zdrowia i nerwów po powrocie zostałem z takim problemem proszę o szybką informację i z góry dziękuję 🙏 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 (edited) W materii I rej w kraju pojazdu sprowadzonego terminy urzędowe w Polsce zaczynają swój bieg od Twojego zadeklarowania daty sprowadzenia pojazdu do kraju. W związku z tym data zakupu nie ma żadnego znaczenia. Ot kupiłeś, nie miałeś czasu, nie miał kto przywieźć. itp. A teraz postanowiłeś sprowadzić go do kraju. I tyle. Jako date sprowadzenia pojazdu piszesz tydzień wstecz i po sprawie. Edited September 3, 2024 by Piasek80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason229 Posted September 3, 2024 Author Share Posted September 3, 2024 Czyli na spokojnie mogę iść do starostwa nawet za 2 miesiące ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Jeżeli nic się nie zmieni w przepisach w tej materii - nawet i za 2 lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason229 Posted September 4, 2024 Author Share Posted September 4, 2024 Ok dzięki wielkie [emoji1605]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts