Jump to content

Kupno motocykla brak rejestracji

Recommended Posts

Witam mam mały problem kupiłem motor jakoś 3 lata temu stoi w garażu z racji tego że jest uszkodzony i do remontu moje pytanie brzmi czy mogę zrobić coś takiego jak polecił mi znajomy czyli mianowicie pomimo tego że motor stoi już 3 rok to wypisać nową umowę z wszystkimi danymi właściciela z Niemiec i wystawić datę od dnia dzisiejszego np 15 dni w tył czy będzie to w jakimś stopniu karane odpowiadając już na odpowiedzi typu to trzeba było myśleć szybciej czy coś informuje że wyjechałem za granicę i po prostu wypadło mi to z głowy miałem inne zmartwienia za granicą które kosztowały mnie trochę zdrowia i nerwów po powrocie zostałem z takim problemem proszę o szybką informację i z góry dziękuję 🙏

W materii I rej w kraju pojazdu sprowadzonego terminy urzędowe w Polsce zaczynają swój bieg od Twojego zadeklarowania daty sprowadzenia pojazdu do kraju. W związku z tym data zakupu nie ma żadnego znaczenia. Ot kupiłeś, nie miałeś czasu, nie miał kto przywieźć. itp. A teraz postanowiłeś sprowadzić go do kraju. I tyle. Jako date sprowadzenia pojazdu piszesz tydzień wstecz i po sprawie.

Edited by Piasek80