Skocz do zawartości

Barton hyper 125

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy jaki masz sposob pokonywania wzniesien, jezeli pod to wzniesienie rozpedzasz sie na 4ce do obrotow max momentu, potem to samo na 5 tce, to  po wrzuceniu 6 na szczycie wzniesienia nie bedzie problemu. Jesli chcesz wjezdzac na wzniesienie na 6 tce to nawet moja CB500 drastycznie traci szybkosc jezeli nie rozpedze jej ostro przed podjazdem, co dopiero 125.

Witam, posiadam benyco tekken z 2016 jeszcze na gaźniku i mam podobne objawy. Zauważyłem że w temp otoczenia +25stopni C jedzie normalnie, jest zrywny(jak na swoją moc) ale jeśli temp jest do +20 C chodzi głośniej jakby mieszanka spalała się po otwarciu zaworu wylotowego, ciężko rozpędza ,praktycznie po 5tys obrotów nic już się nie dzieje. Odpala i na wolnych obrotach pięknie chodzi w każdej temp od 11 C do 30 C. Na luzie wkręca się normalnie do 9tys obrotów. Ale sama jazda to już zależy od temp otoczenia. Powymieniałem, poczyściłem już prawie wszystko. Podejrzewam jeszcze słaby przepływ paliwa z baku lub moduł zapłonu. Moduł już do mnie jedzie, kupiłem też lampę stroboskopową żeby sprawdzić czy czasem zapłon nie opóźnia się w niższej temperaturze otoczenia. 

Więc musiałem poczekać ze sprawdzeniem aż temp na dworze spadnie i motor zacznie mulić. Podłączyłem stroboskop i co się okazało? Zapłon bez względu na obroty cały czas stał na F a prawidłowo powinien się przyśpieszać wraz zw wzrostem obrotów aż do 2 kresek które zaznaczone są na magnecie. Podgrzałem go opalarką i zaczął działać prawidłowo. Niestety na module który zamówiłem niby do 125ki wcale nie odpalał. Więc pozostaje szukanie sprawnego modułu MX1509-DC