Starszy Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ktoś wcześniej poruszył temat SZYB w moto - pozwólcie, że wyrażę swoją opinię : - czym wcześniej się schowasz za szybą, tym dłużej będziesz jeździł - Matka Natura nie podaruje największemu twardzielowi, coś na ten temat już wiem. Pozostaje jeszcze kwestia czy szyba ma być biała, czy przyciemniona. Osobiście mam przyciemnioną na lekki brąz - ładniej moto wygląda (moje), ale jest gorsza widoczność przy jeździe w nocy, szczególnie w złą pogodę lub z porozbijanymi na niej muszkami. Musiałem ją tak ustawić by móc w razie potrzeby patrzeć ponad nią. Generalnie uważam szybę za " + " dla zdrowia no i powiem, że niektórym sprzętom jest z nią " do twarzy ". Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_600 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 MI podobają się szyby ale taki mniejsze coś w tym stylu szyba na allegro Chociaż muszę przyznać że takie duże szyby mają swój styl i napewno dużo zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 A co powiecie o tych szybkach http://www.emotos.pl/index.php?k62,szyby-motocyklowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Nie wiem czy VN z małą szybką by dobrze wyglądał, jednak to nie sport - moja na zdjęciu wyszła dziwnie, bardzo szeroka - w rzeczywistości jest raczej smukła z wcięciem w połowie wysokości. no i brązowa. Jak znajdę inne zdjęcie to zmienię. Każdy ma swoje zdanie i styl i trudno tu cokolwiek doradzać. Na tym też niezbyt dobrze widać ! Edytowane 27 Lutego 2009 przez Starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorniel Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam!! Nabyłem, przywiozłem i... czekam na blachę... Pierwsza maszyna w życiu - Vulcan '87 w wersji niewiadomej mi jeszcze. Trochę mnie szanowni (a pewnikiem i szanowani) forumowicze przerazili usterkami... mam nadzieję, że ten sezon przynajmniej przejdzie bez poważniejszych awarii. Już nie mogę się doczekać końca formalności i... :crossy: Pozdrowienia... Lorniel Ps.: Czy słyszeliście może o jakimś garażu do wynajęcia/kupienia we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_600 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Pewnie już było ale tu jest sporo informacji o naszym moto: chudzikj.republika.pl/VN750.htm Przy okazji znalazłem w tym artykule informację, iż serwisy dostawały instrukcje na temat usuwania strzelania w tłumiki. Ciekawe nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) a propo szyby to ja mam taką http://i43.tinypic.com/dpeftl.jpg[/img] tak lepiej wygłada http://i41.tinypic.com/aa7g8y.jpg ale jakoś dziwnie jeździ mi się z szyba Edytowane 4 Marca 2009 przez colin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 ...stroi ładnie - a osłania coś przed wiatrem ? .....colin.... - masz widzę jakieś ładne gmole, gdzie takie coś można nabyć ? - muszę do swojego coś założyć bo w minionym sezonie miałem kolizję z kuropatwą, czy innym bażantem - uderzył mi (przy ok. 100k/h) w dźwignię zmiany biegów, aż się wygięła do góry a później w nogę. Przez chwilę myślałem, że nie mam nogi - nie było mowy o zatrzymaniu, a dodatkowo przy VN-ach jest niebezpieczeństwo rozłączenia się cięgieł (w takim przypadku, lub przy lewym ślizgu!), które są wewnątrz skrzyni, trzeba uważać. Podeślij jakieś wyraźniejsze zdjęcie co by było lepiej widać kształt i mocowanie. Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 nie ma sprawy juro podskocze do garażu i obcykam to podeślę,tak zrobiony już kupiłem od niemca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekh Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam szanowne grono Kolegów! Przyznam dawno mnie tutaj nie było, no cóż praca... Mój Vn 750 pracował w ubiegłym sezonie wspaniale , nic nie inwestowałem sprawdzałem czy warto , no i warto! Poradzcie mi prosze jak zamocowac gmole . Mam fachowca od spawania chromoniklu podejmie sie wykonania gmoli tylko utknęliśmy nad mocowaniem .Może ktoś podeśle fotki jak ma rozwiązany problem u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 to są moje gmole mocowanie zrobię zdjątka jak pójdę do garżu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aab535555cbba82e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2921080c48a2b918.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 ...o właśnie takie by mi odpowiadały, nie za duże, prosta konstrukcja i co najważniejsze - chronią dźwignię ! colin - a może nie lubisz jeździć z gmolami - chętnie odkupię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 starszy... ja muszę miec gmole .przesiadłem się z kawaski el 250 i zacząłem się bać vulcana ,dopiero zrobiłem pierwszą jazdę i wiem że musze się uczyć od nowa jeździć,jakiś za mały i za lekki wydaję się do tej maszyny, całe szczęście że nie kupiłem VN1500 a byłem już blisko.Jak chcesz to zrobie film i zobaczysz jak jest rozwiązane mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) ......colin - jeśli możesz poproszę o zdjęcia - łatwiej mi będzie wydrukować i dać "specowi" - możesz na PW lub @, ale jak dasz tutaj, to na pewno ktoś jeszcze z tego pomysłu skorzysta (np. wiesiekh - pozdrawiam przy okazji), bo osłony są fajne. Powiem Ci, że miałem wkiedyś takie same obawy odnośnie wielkości VN-a po przejściu z wirówki 535 i dłuższej przerwie. Szybko jednak się przyzwyczaisz - po 300 - 500 km. będziesz miał wrażenie, że jeździsz nim wieki! On się lepiej prowadzi niż niejeden mniejszy (np. w/w 535) - gdzieś wyczytałem, że jest najlepiej prowadzącym się w swojej klasie motorkiem i potwierdzam to. Musisz jednak uważać na dźwignię (układ) zmiany biegów - ja przy swoim to robiłem (kupiłem z takim uszkodzeniem), trzeba do tego rozebrać silnik, ale było warto - jeździ się nim świetnie. Jak chcesz, to poczytaj sobie o tym na forum Kawasaki - napisane przez Z.G. - nie będę się powtarzał. Teraz twierdzę, że na pierwsze moto (np. po długiej przerwie) wybrał bym właśnie VN-a - tak, że bez paniki, spokojnie dasz radę - a od niedzieli ma być ciepło !!! Edytowane 12 Marca 2009 przez Starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 wyjechałem akurat nie padało ,trochę zimno obcykałem gmole http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...90c15a571c.html zobacz sobie ,mam kilka innych jakby co to daj maila wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi