NAZI Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam wszystkich posiadaczy Jaw i CZ 350 jak również innych którzy sie znają na tyhc sprzętach.Wczoraj kupiłem moją perełkę-Jawe TS 350 czarnej karnacji. Musiałem w niej wyczyścić gaźnik, filtr powietrza , świece i zamontować nowy akumulator. No i doszlo do zapalania. Zapaliłem. Chodziła z początku na prawy gar, a w lewym wypadało duzo zapłonów. Rozgrzewała sie z 5 minut i zaczela chodzic na 2 gary. Wyłączyłem ssanie. Silnik zszedl do 1000 obr./min. a dzwiek jaki wydawal oznajmiał jakby wał chciał właśnie opuścić ten motocykl, a przynajmnije łożyska, jak wszedl na wyższe obroty to dźwięk był już normalny. W związku z tym troche sie boje ze w koncu sie cos rozleci. Czy ktos ma jakis pomysl co to dokladnie tak hałasuje??Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 25 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 hmmm.... widze ze nikt nie mógł udzielić mi odpowiedzi. Jednak juz wszystko jest ok. z niewiadomych przyczyn silnik przestal grzechotac, moze zbieg okolicznosci a moze nie bo przestal wydawac te brzydkie dźwięki :buttrock: zaraz po tym jak wymienilem ulej, i wyregulowalem zaplon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwoździu Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 Czyli wniosek ze zaplon byl duuzo za wczesny i walilo po garze.Ciesz sie ze silnik nie zlapal wstecznego zaplonu (np. przy ruszaniu :buttrock: Czytalem chyba kiedys na forum o takim przypadku)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 A no da sie tak zrobic.Fajna zabawa a ludzie tak sie patrza jakby nie wiem co widzieli a to tylko moto na wstecznym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 NAZI napisz jak regulowałeś zapłon , może pomogę Ci w dokładnym ustawieniu co pomoże silnikowi. Bardzo dawno temu wykonałem 50 przeróbek zapłonu Jawy na układ z jednym przerywaczem. Teraz już z tego wyrosłem ale praktyka pozostała. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 ja mam takie same objawy i na pewno są to łożyska. spróbuj poruszac magnetem , jezeli ma luz to masz odpowiedz ze łożyska:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 Jawa 350 nie ma magneta 8) 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pozdrawiam Veteranos! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 Jawa 350 nie ma magneta o kurde nie wiedziałem:P:P:P ale ja mam taką samą grzechotke w eduro i to są łozyska, a co ma zamiast magneta:P?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 Wirnik Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi