Gość Anonymous Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 dodatkowo go polepszyli w 636 dajac 4-ro zaciskowy hamulec tarczowy4 tloczkowy promieniowy :buttrock: Co do zmian w 2005r. to yamaha moze sie pochwalic chyba tylko nowym malowaniem I zawieszeniem upside-down,promieniowymi zaciskami... to ze po strzale ze sprzegła idzie na jedno kolo to nie nowina i taki manewr to zrobisz na moto marki mz 250 tez np z 3 biegu Chyba ze go wspomozesz dzwigiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twix Opublikowano 25 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 Yua szczerze mowiac to ten salonb znalazlem na koncu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yua Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 "twix" mowia ze na koniec zawsze zostawia sie najlepsze :mrgreen: "dziur" po pierwsze nie pisalem ze 636 ma zle zawieszenie tylko ze wlasnie to zawieszenie zaslugiwalo na uznanie. Stary ale ty sie naczytales katalogow, jestes jakims wielbicielem danych i tabelek ??Powiekszyli pojemnosc o te 36 i co ? i dupa dalej Kawasaki dostaje baty, bo nie same suche dane sie licza tylko polaczenie wszystkiego razem, jezeli wszystko ze soba wspolgra zajebiscie, motocykl i tak bedzie jezdzil lepiej niz jego nieco mocniejszy "kolega" Jakos nie widzialem zeby Kawasaki mialo szczegolne osiagi w sporcie.Co do MZ nie bede sie za bardzo wypowiadal bo moge sie nie podniesc spod biurka padajac tam ze smiechu, nie obrazajac uzytkownikow MZ-tek. Nie zabrales chyba pod uwage ze idac na gume z 3 biegu w R6 mowimy tu opredkosciach rzedu 180KM/h a tu dzialaja juz opory poiwetrza, masa motocykla, rozstaw osi, itd i to jest wlasnie potwierdzenie zajebistego wspolgrania elementow.Jezeli lubisz dane to polecam http://www.yamaha-motor-europe.com/product...p?view=TECHINFO i tam masz napisane 126KM i 163kg na 2005 a nowe elementy w R6 to Up-side-down, hamulce promieniowe, nowy amorek na tyle, wiecej mocy w gornych obrotachhttp://www.yamaha-motor-europe.com/product...?view=TECHINFO#http://www.yamaha-motor-europe.com/product...sp?view=DETAILSOjj lubie ten pokojowy wyscig zbrojen zapowiada sie piekna rywalizacja :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 ja tez odnosze dziwne wrazenie, ze kolga "dziur" swoja wiedze opiera praktycfznie tylko na katalogach i na jkichs wyrywkowych informacjach ktore zaslyszal od kogos tam...Spoko- wiesz ze w ktoryms kosciele dzwonia tylko teraz w ktorym!? Po tym co napisales(np. texty ktore zacytowal ci gixxer) mam dziwne przekonania ze ty nie bardzo wiesz o czym piszesz bo to nie literowki byly tylko calkowite poplatanie z pomieszaniem... NIe gniewaj sie na mnie bo nie chce Ci nawrzucac- mam tylko wrazenie ze nie masz za wiele wiedzy na ten temat poza odrobina teorii(a i z tym tez jest jeszcze daleko od OK) zaczerpnietej z jakichs katalogow czy malo wartych gazet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 fajnie sie czyta krytyke tego co tam nabazgralem ale poczytajcie swoje teksty sa rownie zabawne. zwlaszcza ze rozwiercenie 600tki nic nie dalo bo kawa w sporcie nie odnosi sukcesów hehe. Tylko ten motor to wersja cywilna bo supersport to klasa do 600cm3, ale mniejsza. Super ze w r6 wszystko współgra a w zx all jest do dupy pomimo ze jest mocniejszy i lzejszy. Jak sie Rossi przesiadzie na podrasowaną hehe i rozwierconą do 999cm3 WSK-ke to pewnie tez wszystkich wyprzedzi i wtedy na forum bedziemy pisali ze najlepszy moto to wlasnie ona. Do Spidi - podpisales sie stunt freak a widze ze masz 9-tke z 99 roku, moja rada to taka zebys nie jezdzil na kole jezeli chcesz miec calą rame. Ku zdumieniu wszystkich MZ idzie na kolo ze sprzegla na 3 biegu. /zmieniona tylko tylna zebatka hehe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Dzięki za rade... ale spoko- poradze sobie jakoś...:) A tak troche OT to po co odświerzać ten temacik który ma już kawałek czasu i wszyscy o nim zapomnieli??:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 rozwierconą do 999cm3 WSK-kewiesz o czym piszesz? Ku zdumieniu wszystkich MZ idzie na kolo ze sprzegla na 3 biegu. /zmieniona tylko tylna zebatka hehe/chyba na taka sama jak koło, mowimy o seryjnych motocyklach *spada sz krzesla ze smiechu* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 puszek z ta wsk-ą to był zart, te napisy " hehe" oznaczaja smiech wiec nie spal na drugi raz. PS widze ze bardzo powaznie traktujecie to co robicie dobrze ze na zloty nie jezdzicie humor byłby grobowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 puszek z ta wsk-ą to był zart' date=' te napisy " hehe" oznaczaja smiech wiec nie spal na drugi raz. PS widze ze bardzo powaznie traktujecie to co robicie dobrze ze na zloty nie jezdzicie humor byłby grobowy :)[/quote'] wiesz kwestia co kogo bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 edit ja bylem na dansingu patriotycznym w bronowicach i bylo przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 mam yamahe R6 oraz Kawasaki zx636 wiec jak tylko zrobi sie cieplej wybiore sie z bratem na tor i rozwiej ewątpliwości która maszyna jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja na pierwszym swoim zlocie w zyciu bylem jakies 9 lat temu i bynajmniej nie byl to ostatni.... Czasem lubie wybrac sie na jakis zlocik i na wielu bawilem sie doskonale. I uwierz mi- gdybys pogadal troche z ludzmi naprawde znajacymi temat sprotowych maszyn nie tylko z katalogow ale z prawdziwej pasji, praktyki i wieloletniego doswiadcznia zarowno od strony technicznej jak i praktycznej i zasypal ich swoimi teoriami, pogladami i jakimis delikatnie przekreconymi danymi technicznymi to oni mieliby podejrzewam ubaw po pachy...:) i bez znaczenia byloby to czy rozmowa odbywala by sie na zlocie, w knajpie czy na parkingu, toze czy pasie jakiegos lotniska...Na zlotach zawsze jest masa ludzi z dziwnymi teoriami ktorzy gdy wypijaja nieco za duzo piwa bardzo chetnie dziela sie swymi cieakwymi spostrzezeniami i niezwyklymi teoriami i zwykle gotowi sa za to glowe uciac ze tylko ich zdanie jest jedyne sluszne i prawdziwe zadne argumenty do nich nie przemawiają... faktycznie boki możan zrywac często ale czasem też ręce opadają. I od razu mówie że nie debatuje w tym momencie nad wyższością ZX636 nad R6 czy odwrotnie... mówie o podejściu do tego tematu... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Pablo 2x - kulnij sie do Kalisz-ewa pociekamy razem :) jak kawa jest zielona to pewnie wygra bo zielone motory sa najszybsze wie to kazdy kto miał motorynke :D Spidi - od dzisiaj zmieniam poglady na twoje, masz racje lepszy jest słabszy silnik, wieksza masa i gorszy moment obrotowy. LUDZIE TELEWIZJA KŁAMIE KATALOGI TEZ! hehehePS nie mam zadnego katalogu a chetnie bym poczytał, skoro juz udowodnilismy wspolnie ze pisza tam brednie moze mi ktos wysle choc z jeden? z gory dzieki niech niemoc bedzie z wami hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 No i ciesze sie niezmiernie... powiem na koniec tylko tyle- ja przynajmniej nie zabieram głosu w tematach o których nic nie wiem a jeśli nawet to raczej nie upieram sie że moja nie wiedza jest warta więcej niż to co prezentują inni dając rzeczowe argumenty... Jednym słwoem jeśli ktoś czegos nie wie a tylko zdaje mu sie że wie to po jakie licho szerzy swoją nie wiedze i zabiera głos!? Ktoś kto szuka wiedzy sie naczyta i jeszcze gotów w to uwierzyć...Przeczytaj jeszcze raz jak pisałeś np. o "4-ro zaciskowych hamulcach tarczowych" ... sory ale nikt mi nie wciśnie kitu że to była literówka :)I kolejny raz mówie- nie tylko cyferki i lterki mają znacznie- moto o mniejszej masie i większej mocy jeśli ma skopane zawieszenie i hamulce, ergonomie i wszystko inna za chiny szybsze nie będzie więc niż dopracowane na maxa nieco słabsze i cięższe... i mówie to nie w sensie kawa vs yamaha tylko ogólnie- nie zawsze suche dane są najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 www.bikez.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi