Miklas Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam serdecznie grono stalych bywalcow tego 4um. Jako, ze juz sie przywitalem w odpowiednim do tego miejscu, przejde od razu do tematu Planuje na wiosne zakupic motocykl. Mialby to byc Chopper lub cruiser. Cena do 9 tys Na oku mam dwa modele Honda VT 750 Shadow lub Yamaha XV 750 Virago z poczatku lat 80 tych Powiedzcie mi nad ktorym z tych motocykli warto sie glebiej zastanowic, ewentualni poradzcie mi jakiegos innego chopperka/cruisera z silnikiem 700 - 750 ccm Oczywiscie rozumiem, ze to juz dosc stare maszyny i trzeba bedzie pewnie troche wlozyc serca i pieniedzy, zeby pobudzic je do zycia, ale zalezy mi na jak najmniej awaryjnym modelu (normalne ;) ) Dzieki wielkie za wszystkie rady Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDIT Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam co do twojego pytania to jesli to będzie twoje pierwsze moto to z cała odpowiedzialnościa moge ci polecić virażke jako że jest to motocykl o dobrych własciwisciach jezdnych i łatwo się prowadzi takze dla poczatkującego wydaje mi sie ze byłby adekfatniejszy, co prawda ma on tez niezłe kopyto jak na czoperka ale jesli ktos jezdzi z głową to niebędzie problemu. Co do niezawodności tego modelu to moge jedynie powiedziec ze ja jak narazie oprocz wahy nic nierobilem i zawsze pali od musnięcia, ake słyszałem, ze w modelach z lat 80 był problem z rozrusznikiem takze musiałbnys zwrocic na to uwage czy rozrusznik w danym modelu był juz regenerowany czy będziesz to musiał uczynić, co do danych technicznych z tego co się orientuje to chonda ma chyba mniej mocy, spalanie oscyluje mniejwięcej w tych samych granicach moze vireazka pali minimalnie więcej ale za to jest szybsza ale to juz chyba niejest najważniejsze co do plusów i minusów hondy to sie niewypowiem bo nia niejezdzilem ale wydaje mi sie ze jest to takze niezawodna maszyna, a co do wyglądu zecz jasna jest to sprawa indywidualna takze rozwaz wszystkie za i przeciw i oby do zobaczenia na drodze. pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 jesli to będzie twoje pierwsze moto to z cała odpowiedzialnościa moge ci polecić virażke jako że jest to motocykl o dobrych własciwisciach jezdnych i łatwo się prowadzi takze dla poczatkującego wydaje mi sie ze byłby adekfatniejszy' date=' co prawda ma on tez niezłe kopyto jak na czoperka ale jesli ktos jezdzi z głową to niebędzie problemu. [/quote'] Wlasnie ku temu modelowi sklanialem sie bardziej. Jestem poczatkujacym motocyklista. Co prawda jezdzilem kilka razy na jawie i simsonku, ale to zupelnie co innego. BTW jeszcze nie mam prawka kat A ;), na wiosne chce zdawac egzamin. Co do kopyta i jazdy z glowa. Jezdze juz 7 lat i jakies 70 kkm samochodem. Oczywiscie to jest zupelnie co innego, ale mam juz za soba mlodziencze wybryki. Chociaz nie twierdze, ze nie bede chcial wyprobowac mozliwosci zakupinego motocykla :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 To ja bym Ci zaproponował vs 600-800. Bardzo fajne motorki i jak się zakręcisz to kupisz takie coś za ok 10 tyś. z ok. 90 roku. Koników dość fajny w prowadzeniu i nie znudzi ci się po jednym sezonie. A co chyba najzażniejsze sprzęt praktycznie bezawaryjny., czego nie można powiedzieć o wirówce. honda z kolei ma trochę przestarzałą karoserię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 To ja bym Ci zaproponował vs 600-800. Bardzo fajne motorki i jak się zakręcisz to kupisz takie coś za ok 10 tyś. z ok. 90 roku. Koników dość fajny w prowadzeniu i nie znudzi ci się po jednym sezonie. A co chyba najzażniejsze sprzęt praktycznie bezawaryjny.' date=' czego nie można powiedzieć o wirówce. honda z kolei ma trochę przestarzałą karoserię.[/quote'] Ok, dzieki za rady, napewno wezme pod uwage ten model przy poszukiwaniach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDIT Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 A co chyba najzażniejsze sprzęt praktycznie bezawaryjny., czego nie można powiedzieć o wirówce sory nie to zebym sie czepiał ale co poza rozrusznikiem w modelach sprzed lat 90 mozesz zazucić wirago ??[/center] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi