bols2 Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 WitamPO wielu dylematach finansowych i technicznych (miałem dokupic cylinder 100 ccm) doszłem do wniosku ,ze nie da to aż takiego efektu i cena jest zbyt wygórowana .Wiec doszlismy z kumplem do wniosku by zakupic jakas mz 150 na pół ja z niej wziąbym tylko silnik on reszte (potrzebna mu tarczówka + tylne amory + pare innych drobniejszych).I teraz mam dylemat ...jak sobie poradzic z wejsciem od gaźnika od strony zasysajacej powietrza czy pasuje lub da sie jakos przerobic co by trzeba zrobic z łańcuchem i jak by to sie w ogóle miało :?: Co sądzicie o czyms takim moze jakies porady :?: Ja uważam ze taka yamaha po tuningu bedzie miała podobne osiagi itp ale wyjdzie to duuużo drożej ,hamulce (z przodu tarcza)i zawieszenie powinno sobie dac rade z takimi mocami a moze sie myle :?: Chciałbym to zrobic w ten sposów by zawsze mozna było zmienic silnik na orginalny dość łatwo i szybko co wy o tym sądzicie :?: PS Osoby które maja mnie zmieszac z błotem z tego powodu prosze albo o niewypowiadanie sie lub o kulturalna wypowiedz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 PO wielu dylematach finansowych i technicznych (miałem dokupic cylinder 100 ccm) doszłem do wniosku ,ze nie da to aż takiego efektu i cena jest zbyt wygórowana Na takim cylindrze albo 115ccm będzie miała podobne osiągi jak mZ 150 i zawsze mozesz później cylinder komus odsprzedać wieć kase odzyskasz. ...jak sobie poradzic z wejsciem od gaźnika od strony zasysajacej powietrza czy pasuje lub da sie jakos przerobic co by trzeba zrobic z łańcuchem i jak by to sie w ogóle miało Trzeba przerabiać wszytkie mocowania silnika w ramie. także muisz mieć spawarke i kontówke. Co do gaźnika to muisz zrobić cały gómowy kruciec, trzeba pradzić sobie jescze z tym czyłancuch jest po tej samej strobnie, zmienić elektyke czasem i do tego przypasowac cały układ wydechowy. Chciałbym to zrobic w ten sposów by zawsze mozna było zmienic silnik na orginalny dość łatwo i szybko co wy o tym sądzicie Nie d a tak sie zrobić bo trzeba uzywać za każdym razem spawarki żeby mocowania pozmieniać.Moja rada jest taka. Kup sobie RD 125 a nie kombinujesz bo sobie nie poradzisz z tym i zostaniesz z posuta yamahą bez żadnego silnika.ru masz R 125 za 1600zł wyjdzie taniej i lepuej niz wszytkie przeróbki które opisałeś http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34832602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 czesc!tez sie do tego przaymiezalem lecz w motorku HONDA MBX 80! dalem sobie spokoj!Dlaczego? Rama w MZ 150 jest o wiele twardsza i ciezsza!przez cio bardziej wytrzymala!do tego jeszcze zeby ci podszedl silnik musisz rame ciac!bo silnik z mz jes stanowczo wiekszy! i bylonaprawde duzo rzeczy ktore mi nie pasowaly! w wyniku czego kupilem sobie mz w calasci i taka jewzdze a rame do mbx mam na sprzedaz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 A tak poza tematem czym sie różni gaźnik 150 od 250 (wieksze dysze :?: ) :?: CZy da sie zamontowac to jakos :?: Czy polepszyło by to osiagi :?: A moze ktos miał juz takie cuś :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Bols, jakim ty jestes nieskonczonym kretynem... Az zal dupe sciska jak czyta sie te twoje durnowate pomysły Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Bols' date=' jakim ty jestes nieskonczonym kretynem... Az zal dupe sciska jak czyta sie te twoje durnowate pomysły[/quote'] Staryyy czekałem na to , czekałem aż sie odezwiesz i wreszcie sie doczekałem :lol: :lol: :lol: W tym krótkim zdaniu zawarta jest cała kwintesencja istnienia Bolsa2Sam nie jestem idealny i nie zamierzam nikogo krytykować ale ... No własnie jest to małe ale Greedo , wyrastasz na mędrca narodu , moze wybory do parlamentu czy coś w tym stylu ;) Jakby co to masz mój głos. PS. powodzenia na Egzaminie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Jakim egzaminie? Dzieki za poparcie Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 FC , kiedyś pisałes ze zdajesz w grudniu.Jakbyś miał jakies materiały na dysku to błbym wdzięczny za podrzucenie.Ja też zdaje .... :roll: Z próbnego miałem 79 % wiec ledwo B.Oby mi tak na egzaminie poszło ... PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 ja juz zdałem FCE rok temu Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Bols, jakim ty jestes nieskonczonym kretynem... Az zal dupe sciska jak czyta sie te twoje durnowate pomysły W tym krótkim zdaniu zawarta jest cała kwintesencja istnienia Bolsa2 Sam nie jestem idealny i nie zamierzam nikogo krytykować ale ... No własnie jest to małe ale :arrow: PS Osoby które maja mnie zmieszac z błotem z tego powodu prosze albo o niewypowiadanie sie lub o kulturalna wypowiedz Tak własnie myślałem i dlatego napisałem to NIE UMIECIE CZYTAĆ :?: :?: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 PS Osoby które maja mnie zmieszac z błotem z tego powodu prosze albo o niewypowiadanie sie lub o kulturalna wypowiedz Tak własnie myślałem i dlatego napisałem to NIE UMIECIE CZYTAĆ :?: :?: ;) NO własnie , czy ja sie niekulturalnie wypowiedziałem. Ps. Soryy greedo poj**ało mi sie coś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Bols2,mialem kiedys taka RD jak Ty i pomijajac to ze ten Twoj pomysl przeszczepu jest bez sensu to nie wiem jak Ty bys chcial wsadzic ten silnik?Silnik MZ150 jest duzo wiekszy a oryginalny juz szczelnie wypelnia miejsce miedzy kolyska a glowna rura ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi