DZIADU Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 Mam pytanie, czy ktoś z was widział amorek skrętu w FZ 750???? Chciałbym sobie zainstalować to ustrojstwo w mojej małej ale za cholerę nie widzę tam na to miejsca. Ani przy górnej półce, ani przy dolnej o bokach tak jak w starych GSXR nie wspomnę. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 A po co Ci w FZ 750 amor skretu?Ja jezdzilem takim sprzetem 2 lata i ani razu mi nie zashimmila.Wg mnie to wyrzucanie kasy w bloto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 6 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 A po co Ci w FZ 750 amor skretu?Ja jezdzilem takim sprzetem 2 lata i ani razu mi nie zashimmila.Wg mnie to wyrzucanie kasy w bloto. Moja wariuje co i raz, zacznę od opony przedniej i porządnego wyważenia koła. Powiedz mi jaką oponę przednią miałes, może zainstaluję taką :roll: Tak czy inaczej nie widzę aby fabryka przewidziała miejsce na takowe urządzenie. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 Dokladnie,na poczatek zaloz najlepiej nowa opone na przod i dobrze ja wywaz.Ja w swojej mialem Metzelera Z-1 a potem Bridgestone BT-57.Tyle ze ja mialem FZ z 1989r. no i miala juz z przodu 17 calowe kolo a rozmiar opony 120/70.Ty pewnie masz 16 z przodu ale i tak nie powinno shimmic bo FZ ma lagodna geometrie zawieszenia i ma duzy rozstaw kol.Ja jeszcze nie widzialem FZ z amorem skretu i nie mam pojecia jak go zamontowac bo nie pamietam dokladnie jak to tam jest bo swoja sprzedalem w 1999r.Zacznij od tego przedniego kola.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 7 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 ... i sprawdź jeszcze czy nie masz żadnych luzów na przodzie(mnp. na główce ramy).Czasami nawet minimalny luz jak złapie potrafi nieźle trzepac kierownicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadi0 Opublikowano 7 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 I ciśnienie w oponkachPozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 7 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 ... i sprawdź jeszcze czy nie masz żadnych luzów na przodzie(mnp. na główce ramy).Czasami nawet minimalny luz jak złapie potrafi nieźle trzepac kierownicą... Wymieniłem jakieś 1000km temu, szczerze mówiąc trochę na wyrost bo nie były jeszcze mocno zmordowane, oponka to u mnie Metzeler laser czy jakoś tak, ciśnienie w porządku lecz niestety opona jest już stara. Jak by mnie było stać na kupowanie nowych opon to na pewno nie jeździłbym 17 letnią eFZetą, dodatkowo mam właśnie 16 calowe koło z przodu i jest lipa z dostaniem nawet leżaka lub używki z sensownego rocznika i w sensownym stanie. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 dodatkowo mam właśnie 16 calowe koło z przodu i jest lipa z dostaniem nawet leżaka lub używki z sensownego rocznika i w sensownym stanie.ja pamiętam, że w GPXie miałem 16 przód + 18 tył.i bez problemu można było dostać Macadam'y w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 dodatkowo mam właśnie 16 calowe koło z przodu i jest lipa z dostaniem nawet leżaka lub używki z sensownego rocznika i w sensownym stanie.ja pamiętam' date=' że w GPXie miałem 16 przód + 18 tył.i bez problemu można było dostać Macadam'y w tym rozmiarze.[/quote'] Jak by mnnie było stać na nówkę to bym nie płakał, poszedłbym i kupił sobie MEZ1; D205; czy BT 45, ale te oponki zaczynają się od 458zł, dla mnie to akurat jest problem. Ja poszukuję jakiegoś leżaka 3 -4 letniego czyli w wieku nadającym się do użytku a z tym jest już poważny problem bo imbecyle często cenią takie opony jak rocznik 2004. Tak czy inaczej jakoś sobie z tym fantem poradzę. P.S. W GPX 750 fabrycznie jest 110/90/16 i w tym rozmiarze jest nawet Haidenau za 177zł, natomiast ja mam 120/80/16 i już jest kłopot bo czołowi producenci cenią te opony jak za złoto a ci mniej dominujący w ogóle takiego rozmiaru nie mają. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 P.S. W GPX 750 fabrycznie jest 110/90/16 i w tym rozmiarze jest nawet Haidenau za 177zł' date=' natomiast ja mam 120/80/16 i już jest kłopot bo czołowi producenci cenią te opony jak za złoto a ci mniej dominujący w ogóle takiego rozmiaru nie mają.[/quote']ale pasują też zamiennikowo:vorne 120/80 ZR16hinten 150/70 ZR18i ja właśnie na takich jeździłem (takie miałem jak już kupowałem, a były prawie nowe, więc starczyły akurat na jeden sezon ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 (takie miałem jak już kupowałem' date=' a były prawie nowe, więc starczyły akurat na jeden sezon ;).[/quote'] Cwaniaczek ;) Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi