woracz Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 W motocyklu ktory obecnie buduję mam kranik o srednicy fi 5 natomiast przy gażniku jest nieco wiekszy otwór fo 6 czy to nie wpłynie negatywnie na pracę silnika w wyzszych partiach obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 Tak naprawdę przekonasz się o tym dopiero po zrobieniu, nie dam Ci jednej pewnej odpowiedzi. Teoretycznie powinno być ok. Proponuję dać przewód 6 mm, tak bys miał przewężenie na jak najkrótszym odcinku. POzdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woracz Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Dzięki bede próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 A nie lepiej dac juz kranik taki zeby mial fi=6Wykluczysz w ten sposob ewentualna negatywna prace na wysokich obrotach :mrgreen: Po drugie liczy sie przeciez srednica wewnetrzna, wiec moze da sie doprowadzic kranik (np rozwiercajac) do takiej samej srednicy wewnetrzej co gaznik.Zalezy ile trzeba by rozwiercic i ile masz na to materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woracz Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 No masz racje tylko jak nawet ogladam w sklepach(internetowych )to malo kto podaje srednice, :P ,mi wszystko jedno jaki bede miec ten kranik bo i tak w zbiorniku jeszcze mocowania do niego nie zrobiłem.Ale nie bardzo wiem gdzie moge uzyskac info i kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 No trzeba by popytac albo najlepiej an moto bazar sie wybrac i pogadac z gosciami.A kranik umiesc w najnizszym miejscu w baku tam gdzie zawsze bedzie waha:)Jak nie ma info o srednicy wewnetrzej to wez ze soba suwmiarke i zmierz w sklepie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi