jannikiel Opublikowano 14 Października Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października No faktycznie masz rację, no nic trzeba przeczekać i ciułać $$ dalej... Dzisiaj chciałem ruszyć na Grabnik motocyklem, ale pogoda za bardzo sie nie nadaje, typowy zły pizdziernik... dopiero w środę ma się poprawić... teraz myślę jak sie dobrać do pompy paliwa Brute Force 750... celem jej wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Października Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października Kolejny raz okazało, się, że nie umiem kupować motocykli, i że trzeba było poczekać, a tak kolejny raz zostałem frajerem...no ale cóż, niechciane dziecko kocha się najbardziej czy jakoś tak hahahhahahahhahaha Jest już w Polsce Hyper 698 RVE, co prawda na A2, czyli skastrowany ( co do przyszłościowej przeróbki może i by było lepiej, wszak to po terenie miało latać... i lata... hehhehe) , ale quikcshifter ma i osłonkę pod silnikiem...no ale przednia felga ubita, no ale i tak miał w założeniach iść na przeróbkę...Widzita jak się człek pospieszy... https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/ducati-hypermotard-hypermotard-698-mono-rve-sprowadzony-importer-ducati-italia-32kw-na-a2-ID6GNCNy.html Gdybym nie miał tobym brał na 100%....ale mam i się z niego cieszę... co prawda dziś rano było około 0 stopni, potem juz ok. 3, ale przyjechałem Hipciem na Grabnik hehehhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 8 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada No i idą do mnie koła 19 przód i 17 tył... ale jeszcze trzeba będzie je podszykować, bo nie wszystko tam idealnie pasuje...Będzie co robić.. hehehehehe...kurczę osłona pod silnik coś długo idzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Koła zakupione, przyszły... no niestety zł0ote, ale cóż poradzić... Przednia piasta 1,6 cm szersza niż w Hypermotardzie, na szczęście idzie to wyregulować dystansami...zobaczymy, jak tylna... Opony kupione... doświadczalnie zamówiłem Shinko 120/70/19 przód, tył 140/80/17...jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie... niestety pogoda nie rozpieszcza, więc pewnie dopiero jutro przyjadę motocyklem na lepsze dopasowywanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano Piątek o 16:43 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano Piątek o 17:16 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:16 Jak wrażenia? 🙂 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano Piątek o 19:34 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:34 Kuba powiem Ci szczerze, jak dla mnie super, co prawda wczoraj uszkodziłem deko mięsień udowy tylny bo jak się podparłem to noga mi odjechała trawa śliska ośnieżona... Zapomniałem przełączyć z trybu WET na Urban i ciągle mi sie DTC włączał, bo na Urban sobie wyłączyłem...No cóż trochę czuć większą masę kół, przy takich manewrach przerzucania... no i ja wymieniałem to porównałem- same koła mniej więcej każde 2 x cięższe, ale niesie to taką korzyść., że wytrzymalsze... Tylna obręcz pasuje praktycznie bezproblemowo, , porównywałem 2 koła z zabierakiem zębatki łańcuchowej- praktycznie taka sama grubość... no z przodem jest więcej problemów, ja sobie poradziłem prowizorycznie, ale praktycznie trzeba oryginalną przednią oś podtoczyć tą zgrubioną część kilka mm, a ja myślę że nawet 1 cm+ najwyżej dołoży się dystansu, a z lewej strony 20 mm dystans zamienić na 16 mm+, dokładnie to sobie pomierzę jak przyjdzie 2 ośka zakupiona celem przeróbki...oczywiście cały czas trzeba obserwować jak tarcza układa się w zacisku ( przy tej prowizorce, jeszcze tarcza powinna 1 mm pójść w zacisku w prawo), dystans w środku ma średnice 25 mm, czyli chyba od CFR 450, pasuje, ja to już mam dogadane z Ryśkiem że wezmę od jego Chistini 450- taką zużytą akurat nada się do przeróbki... Jak to zrobię zostanie jeszcze wymiana rur ślizgowych na stalowe - chromowane ( długa opowieść dlaczego, ale w skrócie dodam, że jak ktoś chce w terenie jeździć to must have jak to sie nowocześnie mówi...), obniżenie siedzenia o 15 mm ( czekam aż używki stanieją), i może pomodzenie z kośćmi zawieszenia...Kurde płyta podsilnikowa coś nie przychodzi... zamówiona w Legato motocykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano Niedziela o 21:01 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:01 Po dzisiejszej przejażdżce w deszczyku/siąpawce, sobie znaną traską terenową ( nie zmarzłem za to), tak sobie w głowie ułożyłem, gdybym miał magiczną różdżkę, co mógłbym zmienić/ przerobić/dodać, do Hyper 698, by prawie w 100% spełniał moje oczekiwania: - może nieco niższe siedzenie ( mam 173 cm i trochę nóżki czasem może brakować), ale to już mam plan w głowie... - dodatkowa mapa - do szwendania się - z okrojoną mocą może nawet do 40 KM- nie zawsze duża moc się sprawdza w moim przypadku, ale sprawiona w taki sposób, by można było, na 1 biegu jechać 8-12 km/h ( teraz jest ok 14-16 km/h) - większy zbiornik paliwa- widzę tutaj możliwości ( np. firm akcesoryjnych), dołożenie "kominka" w okolicach wlewu paliwa + "spuchnięcie " ścianek z prawej i lewej strony amortyzatorów - da się jeszcze parę cm...- można by uzyskać ok. 15 litrów - akcesoryjny wydech 1 w 1 ale homologowany do użytku na drogach, tu będzie trudno- rura jest naprawdę solidnej wielkości, ja nawet przebolałbym utratę 2-3 KM, jeśliby takowa nastąpiła - z lewej strony zamiast 2 tłumika stelaż do mocowania bagażu lub zapasowego zbiornika paliwa - możliwość podwyżek kierownicy, by można było jechać na stojąco, bez garbienia się, niby teoretycznie się da, ale nie wiem, czy okablowanie nie będzie za krótkie, to będę sprawdzał już w sezonie 2025 - przedni błotnik nieco dłuższy z przodu, syf podrywa się z czegokolwiek i trafia w lampę i wyżej... - nieco krótsza kanapa z tyłu ( ja jeżdżę i tak sam) + możliwość zamontowania płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi