grochu33 Opublikowano 27 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2004 siema!!! musze wymienić w swojej jawie łożyska na wale wzwiązku z czym musze rozebrać cały silnik, rozpołowić kartery. zdjełem zaplon, wirnik poodkręcałem wszystkie sruby jakie się dało wyjełem tarcze sprzęgla i chciałem odkręcić zębatke i koszyk sprzęgłowy ale nie moge:( na nakrętce było zabezpieczenie więc odbezpieczyłem ;) ale nie chce puścić bo się kręci:) help jak to odkręcić??? kartery zaczeły już od siebie odchodzić(ale troszeczke) ale coś je blokuje bo niechcą isć dalej. Jeśli mozna to prosil bym o pomoc. A i słyszałem że na wale sa 3 łożyska i dwa można wymienić samemu a jedno(podobno) trzeba w warsztacie co kosztuje ponad 100zł!!! Czy to prawda????? gdyby ktoś miał troszke czasu do pogadani to zapraszam na gg 4677202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 27 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2004 stary.... po pierwsze: twoja znajomosc mechaniki troche mnie poraza, bo rozumiem, ze remont robisz sam... slyszales, ze na wale sa 3 lozyska... i slusznie... mam nadzieje, ze wiesz jak wyglada wal w dwucylindrowcu, wiec poki walu nie rozlozysz (do tego potrzebny fachowiec) to nie wymienisz lozyska w srodku, i wcale nie kosztuje to 100zeta (u mojego fachmana, za regeneracje calego walu daje 50-60 zeta+czesci: korbowody, lozyska)po drugie: aby odkrecic kosz sprzeglowy - trzeba umiejetnie zblokowac zabierak z koszem - nie rob tego 1 srubokretem, bo ulamiesz aluminiowe bolce - zblokuj jak najwieksza liczbe z nich z koszem, przytrzymaj kosz i go odkrec powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2004 A po trzecie pisz we właściwym dziale, bo jak byk strzelkił Jawa TS 350 to 2T :-). Pozdrawiam. PS. Post przeniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi