M4rcin2703 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Witajcie na początku sezonu (kwiecień) miałem problem z odpaleniem motocykla, który stał od połowy listopada w garażu nieocieplanym, bak przed zimą nalany do pełna 95. W zimie dużo nie było na minusie. Kupiony używany, poprzedni właściciel miał go od nowości i zrobił 7990km. Motocykl to Yamaha R125, jest na wtrysku. Miałem zepsuty akumulator więc go wymieniłem i przyszedł czas na odpalenie. I tu był problem, motocykl kręcił i kręcił i zajarzył dopiero po paru minutach na naładowanym akumulatorze. Teraz w czasie sezonu odpala sprawnie, nie ma znaczenia czy na zimnym czy na ciepłym - zawsze odpali. Filtr powietrza nie był wymieniany co najmniej rok. Od momentu jak go kupiłem nie wymieniałem go a przejechałem 10000km (obecnie jest 18000km na liczniku), z tym że problem z odpaleniem był przy około 11000km na liczniku czyli po przejechaniu przeze mnie 3000km. Wiecie może jaka była przyczyna problemu z odpaleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Wiemy. Potrzeba czasu, żeby pompa zassała, przewody się wypełniły paliwem a wtrysk odpowietrzył zanim zapali po długim postoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Świeca? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi