Gość kiwigips Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 Czesc wam!w mojej MZ ETZ 251 stalo sie cos dziwnego. rano kopalem kopniakiem aby napompowac paliwa i nagle przestalo lapac, poprostu silnik sie nie przekracal mimo ze kopalem kpniakiem. rozpalilem na pych i po jakims czasie znowu mialem kopniak ale przerywal nagle. czy mozliwe ze tak nagle zebatki sie zniszczyly, i ze trzeba rozpolawiac? czy to moze cos mniej powazniejszego? prosze o pomoc. dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 Witam.Żeby dobrać się do rozrusznika w MZ nie trzeba rozpoławiać całego silnika. Wystarczy ściągnąć pokrywę. A poza tym jeżeli działają wszystkie biegi i skrzynia chodzi bez zarzutu to prawdopodobnie poszła sprężyna dociskająca sprzęgło jednokierunkowe dzwigni rozrusznika lub samo sprzęgło. No ale może Poczekasz na wypowiedź jakiegoś innego użytkownika Mz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 tak myslalem ze to moze byc sprezyna, bo czasem jak sie tak powoli reka rusza kopniakiem to czuc jak delikatnie zazebia ale nie lapie do konca. mowiac o tym to ze sprzeglem wlasnie chyba w tym samym czasie miallem jakies problemy, luz cieszko znalesc i nie wyszprzeglal do konca. tyle ze znajomy mi powiedzial ze to mogly byc te tryby, ale wtedy jak by sie zerwaly zeby to by bylo slyszec piasek w skrzyni i napewno by mi gdzies po drodze wybuchla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 Póki nie rozbierzesz to się nie przekonasz. Prawdopodobnie będzie to ta sprężyna lub po prostu zęby sprzęgła są wytarte. A jeżeli ciągnie sprzęgło to będą problemy ze znalezieniem luzu. Póki jest zima ściągnij pokrywę będziesz miał sprzęgło i rozrusznik na wierzchu, jest dosyć czasu aby sprzęt dobrze przeglądnąć przed sezonem. Do zobaczebnia na trasie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 dzieki za szybka odpowiedz i pomoc! a tak wogle to nic takiego nie powinno sie dziac motor ma d0piero 7000km przebiegu i juz cuda wyprawia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 Jeżeli to motor z drugiej ręki to raczej nie wierz we wskazania licznika.No chyba że sprzęt jest z Tobą od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 15 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2003 byl to motor z drigiej reki ale od policji. wystawili dokument z przebiegiem pozatym to motor byl w pieknym stanie i wrzystko dziala jak nowka, czyli biegi, praca itd. no nie mysle ze ktos by tam sie bawil z licznikiem w policji ale mozliwe ze osoba od ktorej kupowalem miala znajomosci i to zalatwila. ale wrzystko na motorze bylo orginalne i swietnym stanie. kupilem ja jak miala 5140km przebiegu i wybilo mi 7509km bez zarzutow oprocz tego kopniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiobaran Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 WITAM.Sprężyna na bank, miałem to samo, naprawa jest banalnie prosta, nie ma sie czym przejmować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 dzieki za info, nie mam praktyki z Etkami to szczegolowo co jest zle z ta sprezyna, wypadla, rozciagnela sie poza granice obslugowe, pekla? i dokladnie ktora i gdzie sie miesci. DZIEKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 spuść olej, zdejmij dekielek (lewy) i będzie wszystko jasne,tylko jak będziesz zakładał nową to nienaciagaj jej zbyt mocno bo Ci szybko pęknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 22 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2003 Czesc wam!w mojej MZ ETZ 251 stalo sie cos dziwnego. rano kopalem kopniakiem aby napompowac paliwa i nagle przestalo lapac, poprostu silnik sie nie przekracal mimo ze kopalem kpniakiem. rozpalilem na pych i po jakims czasie znowu mialem kopniak ale przerywal nagle. czy mozliwe ze tak nagle zebatki sie zniszczyly, i ze trzeba rozpolawiac? czy to moze cos mniej powazniejszego? prosze o pomoc. dziekuje z gory. O ile w 251 jest podobne to jak w 150 to mysle ze to raczej jast zebatka albo polksiezyc Sprezyna jest po ty zeby odbijac a jak nie lapalo to mogly sie po prostu zeby zniszczyc Uwazaj bo to moze sie znajdowac w Twoim oleju w skrzyni a gdyby sie to dostalo w niepowolane miejsca to mogly by byc klopoty.(u mnie pol polskiezyca nie bylo :) ) Ja w swojej etzecie tez wymnienialem caly rozrusznik tj walek, polskiezyc, sprezyna mysle ze z 60 zl to gdziess kosztuje bo ja jeszcze kupowalem okladziny do sprzegla i korek spustu oleju i jeszcze pare dupereli i sie zamknolem w 85 zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi