S1_DAWCA Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Siemka. Jestem posiadaczem Kawasaki Ninjy ZX10-R z 2004 roku od dwóch lat. Od jakiegoś czasu zauważyłem że motocykl szarpie na niskich obrotach. Jak puszcze klamę sprzęgła i nie dodaje gazu, moto zaczyna w dziwny sposób szarpać i silnik prawie gaśnie. Moto ma problem z odpaleniem, nie ważne czy silnik jest zimny czy ciepły. Starter muszę trzymać z 3-4 sekundy a w tym czasie moto jakby odpala, spadają obroty i wtedy wkręcają się na około 1000rpm. Praktycznie nie da się nim jeździć w mieście. Problem jakby ustępuje po przekroczeniu około 3 tysięcy obrotów. Przy stałej prędkości też odnoszę wrażenie że Kawa zaczyna się dławić lecz jest to dużo mniej odczuwalne niż na niskich obrotach. W Kawie siedzi nowa pompa paliwa, robione były luzy zaworowe, regulacja przepustnic, wyczyściłem filtr powietrza, sprzęgło siedzi od około 5000 kilometrów. Moto stało kilka tygodni u mechanika, sprawdził tps I świece i powiedział, że wszystko gra. Cewki podobno też w porządku. Na odchodne mechanik mi powiedział, że motocykle Kawasaki mają taki problem i muszę jakoś z tym jeździć albo go sprzedać. Jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny tego szarpania? Miał ktoś podobny problem w motocyklach Kawasaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Cewko-fajki lubią takie figle płatać mimo iż pomiary według serwisówki są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi