krajos3 Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 witam Spod pokrywy zaworów miałem wyciek i postanowiłem wymienić uszczelkę. Po zdjęciu pokrywy zwróciłem uwagę na zawory membranowe znajdujące się pokrywie. Pozycja w jakiej się znajdują powoduje że jak wdmuchuje powietrze to zawór się otwiera a gdy wciągam powietrze to zawór się zamyka. W serwisowe nie znalazłem zdjęcia ani opisu dotyczącego położenia tego zaworu. Jedynie znalazłem w necie schemat na aukcji pokrywy zaworów. Z tego zdjęcia wynika, że położenia moich zaworów było prawidłowe. Przy wyższym ciśnieniu w silniku zawór się zamyka. 🤔 Chyba powinien się otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 tak jak na schemacie - klapkami w dół.. Zapobiega to cofaniu się spalin do airboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi