Quantico Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 witam mam pytanko silnik nowy złożony założony nowy gaźnik 21 mm i sprawa taka pali od strzała ,na wolnych obrotach pracuje idealnie, a jak się wbije jedynkę to gaśnie, jedzie tylko na ssaniu ,na ten moment nie mam w ogóle założonego filtra powietrza czy to może mieć wpływ ze jeździ tylko na ssaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Zdecydowanie ma to wpływ. Dlaczego nie ma założonego filtra? Wygląda jakby była za uboga mieszanka. Stary gaźnik był identyczny, czy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Witam niema filtra bo muszę pokombinować z montażem bo niemam teraz jak założyć, wcześniej był gaźnik Dellorto oryginał ale przeciekał.Kupiłem nowy tuningowy 21 mm dysza w środku 105, pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Quantico Mało tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 A masz z tym gaznikiem zestaw innych dysz? Czasem może pomóc zamontowanie innej dyszy. Właściwie to tuningowy gaźnik powinien zostać zamontowany po wymianie cylindra na większy z większymi kanałami. Zazwyczaj wiąże się to z wymianą tłumika. Jeśli nie planowałeś dużych modyfikacji to właściwszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie dedykowanego gaźnika do tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Tak.mak.inne dysze ale 105wydaje mi się dobra w motorze nic nie jest modyfikowane jest w oryginale,a kupiłem nowy gaźnik bo myślałem że będzie lepszy niż remont lejącego Dellorto Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Quantico Błąd tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Czyli nie będzie to dobrze działać bo gaźnik nie pasuje do pojazdu jeśli nie można zamontować filtra powietrza. Dodatkowo podaje niewlasciwa ilość paliwa, nie wiemy czy za mało, czy za dużo. Dodatkowo okazuje się że są dostępne nowe gaźniki Dellorto do takiego motoroweru https://sklep.mieloch.pl/produkt/gaznik-dellorto-phva-12mm-dd-derbi-gpr-50-r-97.htmlh Skoro oryginalny miał przelot 12mm to na chińskim gaźniku 21mm może nie działać. Tym bardziej że Derbi Senda to dość kosmiczny motorower pod względem osiągów i każda zmiana bez pojęcia w silniku nie zwiększy mocy tylko pogorszy parametry silnika. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Stefan Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zalozyles gaznik o przelocie prawie 100% wiekszym niz oryginal, pytanie po co? Podejrewam ze dysza 105 to rozmiar dyszy glownej, ktora nie ma wplywu na jazde motocykla oprocz szybkosci blisko maksymalnej, podstawowa sprawa t rozmiar dyszy iglicy i ksztalt samej iglicy o czym nie masz pojecia. Trzeba bylo naprawic cieknacy oryginal, albo kupic nowy gaznik pasujacy do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Dziękuje za podpowiedzi ,może faktyczne trzeba naprawić stary gaźnik, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Witam ponownie wziąłem sobie porady do serca i zakupiłem zestaw naprawczy do gaźnika mojego Dellorto,gaźnik który posiadam to PHVA 14.Zobaczymy czy się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Moze trzeba zaczac od tego co bylo nie tak z oryginalnym gaznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Właśnie zacząłem stary gaźnik przeciekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 (edytowane) No ale czy był za wysoki poziom paliwa i się przelewało, czy coś innego? Skąd lała się benzyna? Czy to tylko wnioski wyciągnięte z tego jak pisałeś "Wypluwał olej z benzyną z tłumika"? Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Stefan Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Przeciekał od spodu komory pływakowej,teraz zamówiłem zestaw naprawczy Dellorto i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 Jezeli byla tam srubka spustowa paliwa z gaznika, to mogl po prostu przeciekac przez jej uszczelke, ale to nie jest pewne. Musisz najpierw dokladnie zlokalizowac wyciek, dopiero to moze pomoc w jego likwidacji. Zalozenie "na pale" zestawu naprawczego moze niczego nie rozwiazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 14 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 witam ponownie gaźnik przeczyszczony złożony nic nie cieknie pali od strzała ale moje pytanko jak wyregulować powietrze jedni piszą 2,5 obrotu jedni półtora, jest jakaś skala, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi