Guska Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Witam posiadam Hondę CBR 1000F model sc21 z 89 roku , problem polega na tym że rozrusznik kreci, a wał czasami stoi w miejscu a czasami kręci , bez świec kręci jak głupi , parę dni temu wal normalnie się kręcił i odpalała , pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Wyglada na zniszczony mechanizm sprzegla odsrodkowego rozrusznika, czyli wizyta w serwisie sie klania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trampolajna Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 1 minutę temu, Adam M. napisał: Wyglada na zniszczony mechanizm sprzegla odsrodkowego rozrusznika, czyli wizyta w serwisie sie klania. No i przede wszystkim trzeba zacząć od sprawdzenia napięcia na akumulatorze. Można to zrobić najprostszym multimetrem. Bo skoro bez świec kręci to może znaczyć, że wszystko działa, ale akumulator nie jest w stanie pokonać oporów silnika - których przy wyjętych świecach siłą rzeczy nie ma. Cytuj Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałem", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku". source: temysli.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guska Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Przy wyjętych świecach momentami też nie kręci I jak kręci się samemu kluczem momentami jest opór a motor stal 10 lat, aku nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 W motocyklu ktory stal 10 lat rozne cuda mogly sie wydarzyc, nie mowiac o tym dlaczego przestal jezdzic przed tymi dzisiecioma laty Nalezy mu sie normalny serwis i przeglad wlasciwie wszystkich mechanizmow i instalacji elektrycznej. Jesli jestes w stanie dac sobie z tym rade to moze zaczynac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi