KacpeN Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Witam, mam problem z pierwszym biegiem w yz 250 rok 1996 wszystko zaczelo sie od tego, ze zmienialismy tarcze sprzeglowe i za krotko je moczylismy w oleju i sie skleily przez to zblokowalo nam sie kolo i myslelismy ze poszedl tryb w skrzyni, rozebralismy silnik a tam bum, skrzynia cała więc profilaktycznie wymieniliśmy wszystkie łożyska, uszczelniacze w silniku pręt w sprzęgle i całe kompletne sprzęgło kosze,przekładki, tarcze docisk ( wszystko), dzisiaj złożyliśmy i bum znów problem, gdy silnik jest wyłączony bieg pierwszy jest, gdy odpale silnik nie ma pierwszego biegu nie da na nim się jechać i są dziwne dźwięki z silnika, reszta biegów działa okej i co teraz? mi się wydaje, że może to być coś ze sprzeglem???? przeciez przy zgaszonym silniku bieg jest normalnie nie wiem o co chodzi prosze o pilna pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacpeN Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 ktos cos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilBar Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Przy odpalonym silniku działają zupełnie inne siły (ogromne), a na sucho przy zgaszonym może normalnie bieg wbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 dystansowanie skrzyni leży , gdzieś brakuje jakieś magicznej podkładki i są złe odległości między zębatkami , na postoju wbijesz , jak wałki się kręca już nie Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi