Jendrek 54 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Witam,dopiero przy obecnych upałach zauważyłem że w moim kawasaki vulcan 800 nie działa wentylator chłodnicy,może ktoś z kolegów zna prawdopodobną przyczynę ,czy wetylator jest na bezpieczniku?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 34 minuty temu, Jendrek 54 napisał: Witam,dopiero przy obecnych upałach zauważyłem że w moim kawasaki vulcan 800 nie działa wentylator chłodnicy,może ktoś z kolegów zna prawdopodobną przyczynę ,czy wetylator jest na bezpieczniku?Pozdrawiam. Daj mu na krótko prąd, jak się włączy to masz prawdopodobnie walnięty włącznik wentylatora (taki mosiężny, wkręcany w chłodnicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Cześć. Wentylator chłodnicy posiada bezpiecznik 10A. Jeśli bezpiecznik okaże się sprawny, to sprawdź włącznik termiczny wentylatora. Jest on wkręcony w górnej części chłodnicy. Odłącz wtyczkę od niego, włącz zapłon i zmostkuj styki we wtyczce. Jeśli wentylator ruszy, to włącznik termiczny jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrek 54 Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Dziękuję bardzo za porady,zmostkowałem wtykę wentylator kręci,wyczyściłem styki,wykręciłem czujnik ,podłączyłem wtykę i podgrzałem czujnik zapalnczką ,wentylator zaczął kręcić,teraz uzupełnię płyn i przegonię motor, zobaczę czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi