max650 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Witajcie. Wymieniłem olej w moim moto i podczas wlewania nowego oleju w pewnym momencie zauważyłem, że razem z olejem spłynęło trochę piasku z lejka, może z 10 ziarenek, (przez nieuwagę w tym amoku musiałem położyć go na asfalcie i miałem jakieś zaćmienie i widać nie oczyściłem). Moja wina. W każdym razie zastanawiam się co teraz robić, mam nadzieję , że syf został na filtrze oleju (papierowy). Moto ma mały przebieg, 10tys. Czy zastosować płukankę dolewaną do oleju typu Castol engine shampoo, czy zalać go nowym olejem i zostawić, żeby pochodził, a następnie założyć nowy filtr oleju i zalać ponownie nowym olejem? Edytowane 18 Października 2021 przez max650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 a jakie w ogóle moto ? jak zwykły wolnoobrotowy pierdziel i ma normalny filtr oleju a nie sitko metalowe , to zwykła wymiana oleju z filtrem jako profilaktyka , więcej nie trzeba , strzelam że tam opiłków pływa więcej niż tego piasku 😄 ( dlatego pytam o moto bo honda ma osobny obieg do silnika i skrzyni w crossówkach ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max650 Opublikowano 20 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Yamaha x max yp400, papierowy filtr oleju, jest to skuter, a więc "skrzynia" cvt z własnym olejem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi