Skocz do zawartości

Pierwszy motocykl, blokowanie motocykla

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, niedawno zdałem prawo jazdy na A2 i poszukuje maszynki do 8000zł. Jaka jest lepsza opcja? Kupić motocykl typu suzuki gs500f(który w standardzie mieści sie na A2) czy motocykle typu sv650s, bandit 650s, gsx650f i je zblokować bądź kupić zblokowane?

Głównym problemem u mnie jest wzrostu, mierze 195cm wzrostu i nie chcę wyglądać na motocyklu jak na dziecięcym rowerku i zarówno chce wygodnie jeździć. 

Jeśli rozważalbym opcje blokowania mocy, z jakim czasem oeaz kosztami musiałbym się liczyć? 

(Jak macie jakieś propozycje które mógłbym rozważać jako pierwszy motocykl to chętnie zapraszam do komentowania)

W dniu 27.09.2021 o 20:04, Szarayy napisał:

Hej, niedawno zdałem prawo jazdy na A2 i poszukuje maszynki do 8000zł. Jaka jest lepsza opcja? Kupić motocykl typu suzuki gs500f(który w standardzie mieści sie na A2) czy motocykle typu sv650s, bandit 650s, gsx650f i je zblokować bądź kupić zblokowane?

Rozwiń  

nie rozumiem po co robiles a2 skoro w tej samej cenie mozna zrobic pelne a i sie nie przejmowac zadnymi ograniczeniami i blokowaniem mocy nawet jak sie nie czujesz na silach zeby zaczac od jakiejs r1 to i tak mogles zrobic a zamiast a2 a kupic sobie nawet motocykl o pojemnosci 125 mililitrow szesciennych

no chyba ze bales sie robic kurs na wiekszym moto bo nie byles pewny czy ogarniesz to w takim razie spoko

Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałem", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku". source: temysli.pl

W dniu 27.09.2021 o 21:03, trampolajna napisał:

nie rozumiem po co robiles a2 skoro w tej samej cenie mozna zrobic pelne a i sie nie przejmowac zadnymi ograniczeniami i blokowaniem mocy nawet jak sie nie czujesz na silach zeby zaczac od jakiejs r1 to i tak mogles zrobic a zamiast a2 a kupic sobie nawet motocykl o pojemnosci 125 mililitrow szesciennych

no chyba ze bales sie robic kurs na wiekszym moto bo nie byles pewny czy ogarniesz to w takim razie spoko

Rozwiń  

Wiesz co, do pełnego A brakuje mi jeszcze 4 lata więc tak niezbyt miałem ochote by czekać 😛

Ja nie wiem dokładnie jak to jest, ale na logikę to raczej nie jest tak że zakładasz blokadę na motocykl i już możesz legalnie śmigać na A2.

W uprawnieniach A1 masz wyraźny zapis że moc max 35kW i stosunek macy do mocy max 0,2 kW/kg.

Teraz jak kupisz sobie coś co nie spełnia tych warunków, przerobisz (zmniejszysz moc) to jak to udokumentujesz w razie kontroli lub co gorsza w razie jakiegoś zdarzenia? 

Z tego co się orientuję to trzeba przejść całą ścieżkę żeby to zalegalizować.

Nie szedł bym tą drogą.

Poszukał bym raczej czegoś spełniającego warunki A2 i dopasowane do wzrostu 🙂

W dniu 27.09.2021 o 21:03, trampolajna napisał:

Rozwiń  

Widzisz, wydaje ci sie, ze wszystkie rozumy pozjadawszy, a nie wpadniesz na najprostszy pomysl, ze widac za mlody byl aby pelne A zrobic !  

Ogarnij  sie choc troche  ! 

🙂

Edytowane przez ks-rider