nolan Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 Witam ! Posiadam Suzuki GSX 250 - 81 rok, (dwucylindrowy). Ostatnio pomykam sobie i nagle przepalił się główny bezpiecznik. Po wymianie bezpiecznika okazało się, że nie ma iskry na jednej świecy. Dodam, że sama świeca jest w porządku. Co mogło nawalić? Proszę o odpowiedzi. Dziękuje. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 Napisz cos więcej o tym motocyklu.Jaki ma typ zapłonu, a poza tym czy znalazłeś przyczynę spalenia się bezpiecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 ... oblookaj kabkle moze się coś zwarło. pozatym możes zspróbować sprawdzać centymetr po entymetrze świeca - fajka - kable - cewka - aparat zapłonowy... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 aha moge Cię poratować jeszcze jedno radą. Mój kolega zawsze mówi : " to napewno kondensator" Sprawdź a może ma racje i tak jak pisał pipcyk sprawdźprzyczyne poprzedniej awarii (przepalenie bezpiecznika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nolan Opublikowano 7 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 Witam ponownie. Nie bardzo się znam na tym ale moze nieco przybliże do czego udało mi się dojĹć. Fajka, cewki i przewody wydajš się w porzšdku. Badałem miernikiem... ale no właĹnie nie wiem jak to się dalej nazywa. Taka skrzynaczka około 6 x 6 cm, plastikowa obudowa, nierozbieralna z której wychodzi kilka przewodów. 2 przewody do jednej cewki i 2 do drugiej. Mierzšc miernikiem dotknęłem przewodu minusowego, który wchodzi do tej skrzyneczki, i przewodu plusowego który wychodzi z akumulatora. Co się okazało wskazówka na mierniku się mocno odchyliła. Dotykajšc w ten sposób układu po stronie zdrowej Ĺwiecy wskazówka "milczała" Czy ta "skrzyneczka" to regulator napięcia? Nie bardzo się znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 8 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 jak zdobędziesz schemat instalacji do tego motocykla wszystko będzie jasne...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 9 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2004 Schemat mozesz dorwac w takiej ksiazce "instalacje elektryczne motocykli "albo jakos tak to szlo.Nie jestem pewnien czy tam jest akurat do Twojego motocykla ale zawsze mozesz zapytac.Sprawdze u siebie w ksiegarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nolan Opublikowano 10 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Ok - dzięki za rady. Jak ma ktoś inne teorie na ten temat to zapraszam :D Może ktos powie mi jeszcze jak nazywa się ta "skrzyneczka" o której pisałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Jak cos wysmysle i znajde to napewono dam Ci znac. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi