aravixs Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Witam. Pacjent Aprillia rx 125 2008 rok. Przestały działać mi światła mijania, działają sekundę po przekręceniu stacyjki i zaraz gasną. Rozkręciłem wszystko i okazało się, że w "tym czymś" co znajduje się na zdjęciach słychać jakby było zwarcie. I właśnie tutaj moje pytanie co to może być? Jest podłączone bezpośrednio do żarówki tymi dwoma kabelkami natomiast z tego wyjscia gdzie widać + oraz - jeden kabelek idzie do stacyjki natomiast drugi najprawdopodobniej do akumulatora, ale nie jestem pewien, ponieważ mam cały pęk kabli i wolałbym tego nie ruszać, bo być może ktoś z formuowiczów spotkał się już kiedyś z takim czymś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Mi to wygląda na dołożony przez kogoś automatyczny włącznik świateł. Opisz jak to było przed awarią, zapalałeś motocykl i od razu automatycznie włączały się światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aravixs Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 1 minutę temu, Qadrat napisał: Mi to wygląda na dołożony przez kogoś automatyczny włącznik świateł. Opisz jak to było przed awarią, zapalałeś motocykl i od razu automatycznie włączały się światła? Wystarczy, że przekręciłem kluczyk i światła się włączały bez odpalania motocykla, a jedyną opcją ich wyłączenia było wyłączenie zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Na schematach nie mogę się doszukać tego urządzenia więc cały czas obstawiam, że to jest po prostu sobie dołożony automat do świateł. Najlepiej by było powrócić do oryginału żeby światła włączały się "manualnie" poprzez użycie przełącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Przetwornica od dokładanego ksenona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aravixs Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Strzał w dziesiątkę. Faktycznie jest to przetwornica. Mam ksenona h7 6000k ktoś to po prostu dołożył dlatego nie mogłem tego na żadnym schemacie znaleźć. Dzięki za pomoc panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi