darecki60 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Dzień dobry , jestem nowym użytkownikiem HD wcześniej jeździłem japończykami przyszedł czas na zmiany. Chcę wymienić olej w softailu 2006 i teraz pytanie korek spustu oleju gwarantuje mi spust oleju z tzw górnego zbiornika czyli cały nie spłynie a z miski olejowej? Pod silnikiem widzę korek na tzw imbus ale w instrukcji czy też na rożnych forach i youtube nie znalazłem info na temat tego korka. Jak Wy koledzy wymieniacie olej czy jaki sposobem zlewacie cały żeby wlać około 3,3litra . Proszę o odpowiedz LwG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) A dlaczego nie pojedziesz z tym do serwisu, skoro nie wiesz jak zmienic olej w swoim motocyklu? Edytowane 26 Września 2020 przez FIS Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecki60 Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Czytaj wyżej w Japończykach żaden problem jeden korek i wszystko zlatuje dlatego tu zadaje pytanie bo chce sam do tego dojść i proszę o poradę a nie od razu serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jedź do serwisu. W internecie (YT, fora) jest multum informacji jak wymieniać oleje w HD - jednakże trzeba uważać, bo połowa z tych informacji to bzdury. Kup serwisówkę (to jest porada, o którą prosisz), bo nie masz bladego pojęcia, o co chodzi - jesteś na najlepszej drodze do zniszczenia sprzętu. Wiedza kosztuje - dlatego płacisz w serwisie. Możesz ją sam zdobyć, ale zacznij od podstaw (serwisówka) a nie licz, że ktoś Ci napisze wypracowanie, jak zmienić olej w HD. HD ma silnik z suchą miską olejową, to raz. Spust oleju silnikowego nie znajduje się pod silnikiem. Masz jeszcze korki spustowe oleju ze sprzęgła oraz ze skrzyni. Naprawiałem wiele sprzętów po "samodzielnych rozkminiaczach" ale ostatnio już mi się nie chce babrać w gównie... Dla przykładu, procedura ustawiania luzu na sprzęgle musi zostać wykonana krok po kroku i dokładnie, inaczej może skończyć się wymianą całego sprzęgła - jest to opisane w serwisówce. To przez papraków bez pojęcia HD w Polsce ma opinię awaryjnego sprzętu. Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecki60 Opublikowano 3 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 dokładnie dlatego znalazłem fajny filmik o wymianie https://www.youtube.com/watch?v=K0dd76MBwDg&list=PLbUo-2s6mMVHirnCu67WSgMF2LlBlJXre P.S jakbyś miał serwisówkę w pdf to chętnie skorzystam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi