Martin98 Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Witam mam troche dziwny problem z moja Suzuki RMZ 450 06r. , dalem silnik do generalnego remontu wymienione bylo : -korba,tlok i cylinder athena,lozyska na wale,lancuszek rozrzadu,nowa swieca. Glowica cala byla oddana do sprawdzenia i byla ok,tylko wymienione byly prowadnice zaworów. Po pierwszych probach nieudanego odpalenia ,myslalem ze cos nie tak jest z gaznikiem, wiec oddalem go tez do czyszczenia i wyregulowania .Wyczyscilem tez od razu filtr powietrza i wlalem swieze paliwo,ale to tez nic nie dalo. Odpalajac go z kopniaka czuc dobra kompresje i co ktores kopniecie jest lekki strzal z wydechu,probowalem go pozniej zapalic na line i popych i odpalil ,chodzil ladnie rowno i wkrecal sie super na obroty,bylo czuc moc i normalnie schodzil z obrotow.l.Po zgasnieciu dalej bylo ciezko odpalic go z kopniaka i co ktores kopniecie byl tylko ten strzal z tlumnika. Remont robilem u zaufanego mechanika ,ktory tylko naprawia crosowki od dobrych paru lat i mysle ze remont jest dobrze zrobiony.Juz nie mam pomyslow ,co by to moglo byc dlatego zwracam sie do was,dziekuje od razu za kazda pomoc. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Jak wyglada swieca po kilku kopach? Albo nie dostaje dalej mieszanki na wolnych, czy ssanie przestalo dzialac z powodu zuzycia ( zuzyty, zle oczyszczony gaznik ) albo kondensator w module CDI kleknal i chodzi na alternatorze jak juz wszystko sie kreci ale nie ma iskra dostatecznej energii na start z kopa. To tak nie widzac nic, ani nie wiedzac o tym moto.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi