shadow74 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Witam mam problem odpalić electre jak jest ciepła. Jest to silnik 96 z 2007 roku. Na wtrysku i skrzynia biegów 6. Jak zimny raz przekręci i gada. Jak ciepy szczela w filtr i ma problem odpalić. Dziwne dźwięki odchodzą już mi zęby na koszu sprzęgłowym rozrusznik przemielił. Jest tak jak by był zapłon za wczesny. Sprawdzałem mapy i rozrusznik. Zmieniłam elektronikę z innej electra i podmieniłem czujnik położenia wału. Zajrzałem do rozrządu krzywki ustawone dobrze jedynie napinacz był trochę wytarty. Motocykl ma przebiegu 47 tyś mil. Zastanawia się nad wymianą łańcuszków rozrządu z napinaczami tylko czy to pomoże. Proszę o pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 W jakim stanie jest akumulator? Czy wiesz jak to sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Myślę, że to podobny problem. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow74 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 W dniu 16.05.2020 o 19:34, shadow74 napisał: Witam mam problem odpalić electre jak jest ciepła. Jest to silnik 96 z 2007 roku. Na wtrysku i skrzynia biegów 6. Jak zimny raz przekręci i gada. Jak ciepy szczela w filtr i ma problem odpalić. Dziwne dźwięki odchodzą już mi zęby na koszu sprzęgłowym rozrusznik przemielił. Jest tak jak by był zapłon za wczesny. Sprawdzałem mapy i rozrusznik. Zmieniłam elektronikę z innej electra i podmieniłem czujnik położenia wału. Zajrzałem do rozrządu krzywki ustawone dobrze jedynie napinacz był trochę wytarty. Motocykl ma przebiegu 47 tyś mil. Zastanawia się nad wymianą łańcuszków rozrządu z napinaczami tylko czy to pomoże. Proszę o pomoc. Witam dzięki za podpowiedzi Akumulator roczny kręci super Jeszcze sprawdzę czujnik temperatury, mój jest trochę nowszy na wtrysku. Jak zapali to nie ma problemu jeździ super. Silnik ma objaw jak by miał za wczesny zapłon i dostaje zapłonu za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi