Jump to content

shadow74

Forumowicze
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by shadow74

  1. Witam dzięki za podpowiedzi Akumulator roczny kręci super Jeszcze sprawdzę czujnik temperatury, mój jest trochę nowszy na wtrysku. Jak zapali to nie ma problemu jeździ super. Silnik ma objaw jak by miał za wczesny zapłon i dostaje zapłonu za wcześnie.
  2. Witam mam problem odpalić electre jak jest ciepła. Jest to silnik 96 z 2007 roku. Na wtrysku i skrzynia biegów 6. Jak zimny raz przekręci i gada. Jak ciepy szczela w filtr i ma problem odpalić. Dziwne dźwięki odchodzą już mi zęby na koszu sprzęgłowym rozrusznik przemielił. Jest tak jak by był zapłon za wczesny. Sprawdzałem mapy i rozrusznik. Zmieniłam elektronikę z innej electra i podmieniłem czujnik położenia wału. Zajrzałem do rozrządu krzywki ustawone dobrze jedynie napinacz był trochę wytarty. Motocykl ma przebiegu 47 tyś mil. Zastanawia się nad wymianą łańcuszków rozrządu z napinaczami tylko czy to pomoże. Proszę o pomoc.
  3. Cześć a może coś z rozrusznikiem? Mój tel 730 020 888 proszę o kontakt
  4. Witam i co zmiana kompensatora pomoże bo znudziło mi się wymiana kosza co 4 tyś. a może zęby rozrusznika coś nie grają. Bendiks kupiłem w maly hd po pierwszej awarii i był taki sam jak stary. jeszcze zastanawiam się czy wyrzucanie rozrusznika nie jest za małe ale odpalałem go bez kapy i łapie całe zęby na koszu.
  5. Witam może jakaś wada bo to chyba pierwszy rocznik ze zmienioną skrzynią i sprzęgłem?
  6. Witam serdecznie mam znowu problem za sprzęgłem a dokładnie z koszem i rozrusznikiem. Pod koniec sezony 2015 poleciały mi zęby na koszu sprzęgła, rozrusznik zeszlifował połowę zębów z kosza. Kupiłem używany kosz (całe sprzęgło) stan idealny i nowy bendix. Moja radość nie trwała długo bo przy uruchamianiu ostatnio usłyszałem straszny zgrzyt. Po powrocie zrzuciłem kapę sprzęgła i z mojego pięknego kosza rozruch wyłamał tym razem 4 zęby. Jestem załamany. Od naprawy zrobiłem 4 tyś. Pomocy co jest powodem powtarzającej się awarii. :banghead: HD Electra 2007 silnik 96 i 6 biegów
  7. Witam jakiś czas odpalał ale to nie było takie "miękkie" strasznie głośno i czasami potrafi odbić rozruch, a gdzie zamontowałeś ten kompensator opisz coś więcej. Wiem że a intruderze LC 1500 coś takiego było. Jak wykręciłem świece to rozruch działął super.
  8. Witam serdecznie mam znowu problem za sprzęgłem a dokładnie z koszem i rozrusznikiem. Pod koniec sezony 2015 poleciały mi zęby na koszu sprzęgła, rozrusznik zeszlifował połowę zębów z kosza. Kupiłem używany kosz (całe sprzęgło) stan idealny i nowy bendix. Moja radość nie trwała długo bo przy uruchamianiu ostatnio usłyszałem straszny zgrzyt. Po powrocie zrzuciłem kapę sprzęgła i z mojego pięknego kosza rozruch wyłamał tym razem 4 zęby. Jestem załamany. Od naprawy zrobiłem 4 tyś. Pomocy co jest powodem powtarzającej się awarii. :banghead: HD Electra 2007 silnik 96 i 6 biegów
  9. Dzięki pomoże trochę tylko który ja mam ok 2 cale średnicy. Mam wsadzone takie jak malyhd ma za 215,- uw-016 ale efekt wytłumienia mizerny. Widzę że mają takie gotowe z wełną wygłuszającą. Take wygłuszenie chyba będzie najlepsze. Jak w praktyce? Jeszcze mam jeden problem z radiem. Nie łapie wszystkich stacji, przeskakuje co 0.2 na skali nieparzyste. jak to przestawić? Pozdrawiam
  10. Witam serdecznie. W mojej Electrowni z 2007r. mam wydechy Vance&Hines w idealnym stanie. Piękny dźwięk, ale dla mnie trochę za głośny. Może ktoś wie jak można je wyciszyć? Mogę też wymienić się z kimś na oryginalne wydechy. Shadow
  11. Witam. Wiem że od ostatniego wpisu parę lat przeleciało ale mam ten sam problem z radiem. Electra z 2007 r. radio ustawia na skali 0,2 i mam chyba z 5 stacji. CB też nie wiem jak przestroić. Proszę o pomoc lub namiar na elektronika. Pozdrawiam
  12. Witam. Dzięki za podpowiedz stabilizator ruszyłem bo był luźny skasowałem trochę luz ale od początku prowadził się niepewnie teraz trochę pewniej pojeździłem. Pierwszą rzeczą którą muszę zrobić to wymiana opony z tyłu bo jest już trochę kwadratowa. Sprawdzę wahacz luzy, łożysko w główce ramy i olej w amorach. Jaki byś polecił (gęstość) i ile wchodzi do lagi
  13. Witam. Kosz rozebrałem bo łożysko w koszu też poleciało i musiałem wymienić. W piątek poskładałem jest dobrze zrobiłem przez weekend ponad 800 km. Mam problem z wrzuceniem na luz co może być przyczyną? Sprzęgło chodzi ok trochę to denerwuje czy jest jakaś regulacja. Jeszcze mam jeden problem. Trochę buja mnie na zakrętach zwłaszcza na tresie przy większych prędkościach, a koleiny to masakra czuję się b. niepewnie. Czy mogą to być luzy na wahaczu przebieg 40000 mil :rolleyes: ciśnienie w amorach ok. Mam gorącą prośbę może ma ktoś serwisów-kę do mojego harego. Będę wdzięczny.
  14. Witam. Mam gorącą prośbę mam ktoś serwisów- kę do electry :rolleyes:. Bo chcę się podszkolić w serwisowaniu nowego "kumpla". Co do sprzedawców to mogli by się trochę podszkolić, bo nie pracują w mc donald,s :banghead: . Problem jest taki że poznaje dopiero amerykańską technologię. Pozdrawiam
  15. Witam, miałem problem z zamontowaniem bieżni łożyska na wałku i okazało się w salonie hd sprzedali mi nie do tego modelu skrzyni. Mój nr hd 34091/06, F 556923 a, dostałem hd 34091/08, F 556923.03 wyglądała tak samo tylko średnica wewnętrzna jest o 0,3 mm mniejsza. Jak miała wejść? Masakra. Chyba w 2008 roku była zmiana skrzyni i bieżnia jest do tego rocznika. Moje rozmowy ze sprzedawcą że to nie ta część na nic się zdały, bo twierdził że pod tym nr. nie ma innej części. Za rok to będę wiedział takie rzeczy. Bo moja przygoda z hd jest b. krótka, a sprzedawca powinien to wiedzieć. Zamówiłem w innym miejscu. Pozdrawiam
  16. Witam. Dzięki poradziłem sobie, a wkładanie tej tulejki też na gorąco podgrzać ją i do jakiej temp.? W jaki sposób poukładać tarcze sprzęgła chodzi mi o ząbki względem osi i góra-dół.
  17. Witam. Mam przyczynę mojego problemu ze skrzynią. Poleciało łożysko na wałku zdawczym za koszem sprzęgłowym( F-55224). Łożysko w koszu 5207 całe ale szumi też do wymiany. Mam Problem nie wiem jak ściągnąć tuleje z wałka zdawczego (hd 34091, F 556923). Proszę o podpowiedz?
  18. Dzięki Fis za wyczerpującą odpowiedź. Szum pojawia się na biegu jałowym, jak włączę bieg to cichnie. Wygląda to tak, jakby szumiało łożysko i chcę to rozebrać, sprawdzić i uszczelnić wyciek. Poza tym motocykl jeździ bardzo fajnie. A Shadowę sprzedałem 15 lat temu i już nie mam z niej oleju, tylko mi ksywa została :biggrin:
  19. Olej zlałem za sprzęgła był brudny i z opiłkami chcę zdemontować wielką pokrywę i zobaczyć jak to wygląda. Jeszcze mam wyciek od strony pasa napędowego myślałem że to od strony sprzęgła (jak sprawdzałem na kanale tak to wyglądało) ale po czystości oleju (który wykapał na płytki w garażu) to może być od strony skrzyni. Dużo jest z tym pracy i czy potrzeba jakiś specjalistycznych narzędzi? Najbardziej martwi mnie ten szum który opisywałem. Proszę o jakieś podpowiedzi, będę wdzięczny.
  20. Dziękuję za pomoc. Dzisiaj zlałem olej sprzęgła ok. litra i był bardzo brudny, co pozwala sadzić, że nie był wymieniony, chyba że dzieje się coś ze sprzęgłem, bo na korku spustowym było trochę opiłków. I zastanawiam się, czy nie odkręcić dużego dekla, żeby sprawdzić. Zauważyłem pocenie się od strony pasa napędowego. A jakie oleje byś polecał? Pozdrawiam Dziękuję za pomoc. Dzisiaj zlałem olej sprzęgła ok. litra i był bardzo brudny, co pozwala sadzić, że nie był wymieniony, chyba że dzieje się coś ze sprzęgłem, bo na korku spustowym było trochę opiłków. I zastanawiam się, czy nie odkręcić dużego dekla, żeby sprawdzić. Zauważyłem pocenie się od strony pasa napędowego. A jakie oleje byś polecał? Pozdrawiam
  21. Dziękuję za odpowiedzi. Sprawdziłem, olej jest w skrzyni. Sprzedający zapewniał mnie, że przed sezonem wymienił olej w silniku i w skrzyni biegu w serwisie HD w Gdańsku. Ja jestem z Zielonki pod Warszawą. A czy olej w skrzyni i w komorze sprzęgła jest ten sam i czy sprawdza się go za pomocą bagnetu? Najbardziej martwi mnie szum, który pojawia się po rozgrzaniu. Pozdrawiam, Shadow
  22. Witam wszystkich. Tydzień temu stałem się szczęśliwy posiadaczem Elektry z 2007 r. przebieg 40 tyś mil. wtrysk i skrzynia 6 biegowa. Jest to mój pierwszy Harley. Mam problem ze skrzynią biegów, po rozgrzaniu mam trudności z wrzuceniem na luz i jak mi się to już uda to wydobywa się dziwny szum tak jak łożysko ja wbiję pierwszy bieg to szum zanika, po za tym skrzynia pracuje ciężko. Miałem okazję jeździć Fat Bobem i skrzynia pracowała b. poprawnie. Proszę o pomoc
×
×
  • Create New...