ResoR Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 O to nie jest daleko. Bardzo dziękuję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 ja tam pokleilem czache, ktora po peknieciu skladala sie z jednej duezj i 2 malych czesci, nalozylem 3 warstwy zywicy plus wlokna i trzyma jak beton, tylko przycierac nie mam czasu, ale i tak czacha do malowania idzie.Zywice plus wlokna kupilem za 15 zl w Castoramie. NARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 nalozylem 3 warstwy zywicy plus wlokna i trzyma jak betontylko ty na kole nie smigasz ;) przy którym z rzędu opadaniu z koła klejone miejsce otowrzyło by się :buttrock: koles tak miał w tundreace-siewkurzył się bo pokleił żywicą ładnie spolerował , pomalował i już mu się znów "otwiera" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 no to ostatecznie co polecacie ?? ;) spawanie goracym powietrzem ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 no to ostatecznie co polecacie ?? jak to co??? tylko i wyłącznie spawanie :!: :D jak dobrze pospawają to grama szpachlu nie trzeba :P tylko podkład, bazę i lakier ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 klejenie zywicą nie jest najlepszym pomysłem jak już ustalilismy. Żywica nie wiąże z żadnymi plastikami, poza tym plastik ABS, czy PP jest bardziej elastyczny od żywicy i dlatego na elementach poddanych obciążeniom, na elementach pracujących pojawiają się rozwarstwienia między powierzchnią plastiku i żywicy. Jeżeli jednak owiewkę delikatnie potraktujemy od środka szlifierka kątową z tarczą ścierną z papieru ściernego to do "porysowanej" powierzchni żywica przyklei się trzymając się "nierówności i chropowatości". Sugerowałbym aby powierzchni laminowania nie ograniczać jedynie do obszaru np. 2 cm poza pęknięcie ale laminować dużo więcej aby element w tym miejscu usztywnić. Aby ustrzec się przed pojawiającymi się peknięciami na zewnątrz proponuję od str zewnętrznej polożyć warstwę maty o gramaturze 150g/m2 lub tzw. "welon". Tak cienka warstwa zniknie pod lakierem podkładowym. Można też na tyle zebrać (zeszlifować) plastik od str wewnętrznej aby w miejscu pękniecia był cienki prawie jak żyletka (i co raz grubszy im dalej od pęknięcia). Wtedy po zalaminowaniu żadne pęknięcia na zewnątrz nie pojawią się. Tak robiłem i wiem, że to działa.Wiadomo, spawanie plastikow spoiwem jest najlepsze do tego celu. Odpowiednie "spawarki" to dosyć drogie urządzenia (bawilem się już taką :P ) ale w marketach budowlanych widziałem specjalne nasadki na opalarkę służące właśnie do topienia spoiwa plastikowego. Można tam też dostać "sztyfty" lub jak kto woli - spoiwa plastikowe do tychże nasadek, więc jak widać można domowymi sposobami "spawać" plastiki. Pozdro :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Sprawdzilem na wlasnej skorze i moge powiedziec, ze zywica sie nie nadaje. Plastiku trzyma sie bardzo dobrze, ale popekala tak jak popekany byl plastik, nawet przy mojej bardzo spokojnej jezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Dzisiaj montujac crash pady postanowilem sciagnac owiewke i popatrzec na te pekniecia - jak juz grzebac to grzebac :mrgreen: :mrgreen: przeczytalem polookalem tu i tam na temat klejenia... moja owieweczka: http://putfile.com/pic.php?pic=11/31411593892.gif&s=x2http://putfile.com/pic.php?pic=11/31412023873.gif&s=x2http://putfile.com/pic.php?pic=11/31412041183.gif&s=x2 co poradzicie na te "drobne" pekniecia.. duze nie sa - jak widac na fotkach, a chcialbym to zrobic jak teraz jest na to czas. Wolalbym to zrobic sam , jakims domowym sposobem... wiec pozostaje tylko lutowanie czy na tak male pekniecia sa jeszcze inne domowe sposoby? Nawet mam taka lutownice z duza koncowka :D moze nawet o średnicy 7-8mm -- tylko tak jakos boje sie do tego zabrac :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi