V12 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Witam Zwracam się się z zapytaniem w sprawie paska do wyżej wymienionego skutera Ponieważ są dostępne dwa rodzaje paska ori jaki był ma oznaczenie 23100-KFF-901 odpowiada on paskowi Bando G8009090 (S05-021) i taki też zakupiłem w sierpniu tamtego roku Wszystko było ok , kiedy dziś przy inspekcji napędu z nudy przed sezonem okazało się że poprzez otwór wentylacyjny weszła MYSZ i zanim tam skończyła żywot pogryzała pasek... Z racji tego że za pasek zapłaciłem 200zł i zrobiłem 400km trochę mnie to zgniewało i szukając paska natrafiłem na Dayco za 80 zł z wyprzedaży Tego numer to 8131k jest to niby pasek kewlarowy o wymiarach 92бх22,2х10,2 Natomiast pasek ori podaje wymiary 909x22,5x10 W katalogu dayco i RMS ten pasek odpowiada 23100-KFF-901 ale wymiary ma inne do tego jest to niby kevlar co źle wróży na wario Dodaje zdjęcia paska moim zdanie nie nadaje się do użytku , a może sie mylę czekam na opinie o rozmiarach paska Dobra ogarnołem pasek dayco pasuje bez problemu tylko co tym kewlarem jeździł ktoś z was na tym , niszczy mocno wario ?? Edytowane 18 Lutego 2020 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Ja mam w dwusuwowej aprili pasek dayco kevlarowy i jest okej. Zresztą zawsze przy zwiększaniu mocy trzeba zalożyć mocniejszy pasek, bo seryjny nie wytrzyma długo. Wadą tego paska jest to co napisałeś,że niestety szybciej zuzywa się wariator, zresztą taki wariator tez trzeba wymieniać co 12-16 tyś km,ale nie każdy o tym pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi