Narky Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Witam Zakupiłem EXC 300 z 2002 roku którego kończę odnawiać. Mam pewien problem z zaciskiem hamulcowym. Tarcza nowa, klocki 50%. Zacisk jakby po wciśnięciu hamulca i puszczeniu zaciąga z powrotem tłoczek, nie zostaje on wysunięty odpowiednie blisko tarczy. Ciężko to opisać. Hamulec łapie na samym końcu i odrazu mocno, nie ma możliwości większej regulacji. Wciskam hamulec tłoczek wychodzi, dużo aż w pewnym momencie zahamuje, ale znowu cofa się o ten 0,5 cm po puszczeniu. Rozebrałem zacisk oraz pompke, nic tam nie zauważyłem niepokojącego. Jedynie tłoczek lekko porysowany ( ale to w części która jest poza uszczelnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Niech zgadnę: przewód hamulcowy gumowy, od nowości ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi