szalonyPawel Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam serdecznie. Problem jak w temacie, żeby wysunąć golenie z półek musiałem im pomóc młotkiem od góry ... Półki oryginalne, golenie z serwisu po vinie, a używając tylko samych rąk (bez jakiś narzędzi) sie raczej nie obejdzie. Przy wyjmowaniu / wyciskaniu ich, nie zauważyłem nigdzie zeby cos tarło lub rysowało. Gniazdo / otwór w półce wygląda na nie ruszane - wszystkie rowki oryginalne, nietykane. Pytanie: Na ile jest to normalne, jak można to sobie ułatwić i jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 A co to za motur??? Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Próbowałeś osobno każdą goleń w półki wsadzać?Zobacz, czy każda z osobna luźno idzie.Sam skręcałeś obie golenie mostkiem?Może wstępnie spięte mają problem. Albo krzywo połączone, albo półki nie osiowe.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalonyPawel Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 On 1/3/2020 at 8:24 PM, jonaszko said: Co to za motor, to raz. Dwa, czy półki proste? HD Touring - Dwie półki, a czy proste tego na 100% nie wiem. Ale problemem nie jest symetryczność jednej względem drugiej. To tak jakby otwory były o 1/20 mm za ciasne, i za cholere sie nie chca "rozewrzeć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) symetryczność?? Masz na myśli, ze polki sa względem siebie przesunięte?? Czy otwór w polce jest za mały??? Zrob foty jak mozesz... Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Croowab Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1555 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ja u siebie ostatnio przerabialem temat rozbierania przodu i odrazu pierwsze co zrobiłem to sprawdzałem półki. Najlepiej sprawdził półki w ten sposób aby przyłożyć je do szyby lub do kawałka idealnie prostego przedmiotu i zobaczyć jak ona przylega czy nie ma jakiejś szpary. To że półka ciasno wychodzi że sztycy i z lag nie zawsze oznacza jakieś uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi