Damianaxe17 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Chodzi o Honda mtx 125 atac rok chyba 1987 robiłem remont tzn dałem cylinder do tulejowania i kupiłem tłoka z pierścieniami po złożeniu. Motocykl odpala ale nie wchodzi na obroty po dodaniu chociaż minimum gazu gaśnie. Przed remontem wszystko działało poprawnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianaxe17 Posted December 11, 2019 Author Share Posted December 11, 2019 Chodzi o Honda mtx 125 atac rok chyba 1987 robiłem remont tzn dałem cylinder do tulejowania i kupiłem tłoka z pierścieniami po złożeniu. Motocykl odpala ale nie wchodzi na obroty po dodaniu chociaż minimum gazu gaśnie. Przed remontem wszystko działało poprawnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 jak kupiłeś "tłoka z pierścieniami po złożeniu", to może rozłóż jeszcze raz i zamontuj kupione części. w zamyśle zapewne - nowe. a, nie zapomnij poskładać POPRAWNIE. ewentualnie oddaj komuś, kto potrafi to zrobić w ten właśnie sposób jsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianaxe17 Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 Poskladalem jeszcze raz, i dalej to samo gaźnik wyczyszczony nie reaguje na regulację. Wcześniej moto odpalalo bez problemów i wchodzilo na obroty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianaxe17 Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 Strzałka w stronę tłumika Ktos ma jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianaxe17 Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 Nie rozumiem pytania a jak mają być ułożone założyłem na tłoka normalni ie No ale zapłon chyba się nie zmienił po wymianie tłoka Ma ktoś jakieś pomysły odnośnie tej usterki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts