broniu97 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mam problem z odpaleniem chińczyka 200 na gaźniku po dłuższym postoju,wygląda mi to jak by mu paliwa brakowało,wystarczy że psiknę perfumami czy czymś podobnym w filtr powietrza i bez problemu pali,co może być tego problemem ?? Problem pojawił się nagle,nigdy nie miałem czegoś takiego aż tu nagle próba odpalenia na parkingu pod sklepem i zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 spuść paliwo z komory pływakowej i ponownie odpal powinno pomóc bądź wykręć gaźnik i sprawdź czy nie zawiesił się pływak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW79 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy przy uruchomieniu Kawasaki GPZ 500 z 2001 roku. Motocykl należy do mojej przyjaciółki, który z różnych względów stał bez ruchu ponad dwa lata. Wcześniej był serwisowany i według mojej wiedzy był w doskonałej kondycji. Teraz natomiast włożyłem nowy akumulator i moto nie odpala. Mogę się tylko domyślać co się dzieje ale przydałaby się fachowa pomoc w diagnozie i zerknięciu na ogólny stan sprzętu. Jeśli ktoś z Was miałby jakąś radę lub chciałby zerknąć osobiście będę bardzo wdzięczny. Zależy mi żeby motocykl zagadał i przestał zarastać kurzem. W końcu jest sezon. Nie wiem czy dam radę śledzić forum i odpowiedzi ale jeśli coś proszę o kontakt tel. 798 582 298. Moto stoi w Szczecinie na Pogodnie i mogę być przy sprzęcie dopiero po 19 tej. Myślę że dopełniłem wszelkich informacji. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrowionka, szerokości i przyczepności Wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Żeby cokolwiek doradzić trzeba by znać chociaż podstawowe szczegóły - czy jest iskra , czy po wykręceniu świece są suche czy mokre . Te informacje są bardzo ważne bo naprowadzą na chociażby kierunek awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Może jeszcze czerwony dywanik rozścielić? Z takim nastawieniem to zaprowadź do serwisu i po kłopocie a jak chcesz pomocy to się kur...wa wysil i zajrzyj na forum. Świece do sprawdzenia i gaźniki. Jak paliwo zostało to wyczyścić, zalać świeże paliwo i wio. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Jak stal długo to spuść paliwo i zalej świeże.. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi