Milosz02 Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Cześć! Hamulec przedni odmawia mi posłuszeństwa , czasami zadziała w miarę okej ale są sytuacje gdzie wciskam go a motocykl jedzie dalej, a wiadomo jak się to może skończyć... Wydaje mi się że jest to kwestia klocków hamulcowych. Moglibyście mi powiedzieć które kupić najtańsze żebym nie skończył w czyimś bagażniku? I jeszcze pytanie czy wszytskie te będą pasowały do mojego romecika RXC 125 https://motor-x.pl/czesci-do-motocykla,romet,klocki-hamulcowe,c.html?vModelSlug=rxc-2. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Nie kupuj na pałę tylko najpierw zdiagnozuj. Klocki gołym okiem zobaczysz ile mają na sobie okładzin. Tu masz raczej problem z zapowietrzonym hamulcem lub niskim poziomem płynu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milosz02 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 2 minuty temu, Qadrat napisał: Nie kupuj na pałę tylko najpierw zdiagnozuj. Klocki gołym okiem zobaczysz ile mają na sobie okładzin. Tu masz raczej problem z zapowietrzonym hamulcem lub niskim poziomem płynu hamulcowego. Wiesz co średnio się znam , ale kolega mówił że ponoć mój płyn hamulcowy jest według niego szarawy , możliwe że to wina tego? Wymienić go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 płyn wymień, układ odpowietrz sprawdz klocki i ich stan. MOżliwe że pompa hamulcowa przepuszcza .. neich to sprawdzi ktoś ogarniety Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi