mcink Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Witam. Mam problem z pospawaniem pęknięcia tłumika sportowego firmy art. Jest wykonany z bardzo chudej stali (wygląda na stal nierdzewną ). Postanowiłem nałożyć łatkę z stali nierdzewnej i obspawać metodą tig w oslonie argonu, próbowałem tez spawac migomatem. Problem polega na tym, że gdy spaw zaczyna stygnąć to następuje pęknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Żyletki nie pospawasz. Trudno coś doradzić w kwestii spawania gównolitu ale nie lepiej zainwestować w zdrowszy i lepszy tłumik?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Pospawasz pospawasz ale musi to spawac ogarniety spawacz.. titanium tysz pospawasz.. migiem nawet nie próbuj Edytowane 5 Lipca 2019 przez Croowab Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcink Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Założony mam już oryginał, a ten chciałem połatać i moze bym go sprzedał miał fajny glośny i basowy dźwiek. Spawał to człowiek z doświadczeniem co zajmuje sie. Spawaniem nierdzewki. Dziwił sie co to moze być za stop ,ze tak sie zachowuje i pęka na granicy spawu. Tu są zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Nie wygląda to jakby ktoś ogarnięty spawał... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcink Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Znajomy zalatwial tego fachowca i faktycznie nie najlepiej to wyglada. Moje próby bez doswiadczenia migomatem lepiej wygladały, ale fakt faktem dlaczego ten spawa pęka tak samo było po migomacie, slychac tylko takie trzaskanie i jest peknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Bo za duży amperaż do tego wygląda , że zamiast inox dawał styalowy topnik i to bez gazu. Omijaj tego "fachowca" na 4 kilometry. Wytnij otwót i ta blaszka powinna ładnie się w ten otwór wpasować. ładnie opspawane to wystarczy mały szlif i polerka i nie widać że coś było robione. NIe mam zdjęcia, kiedyś robiłem to w wydechu po szlifie. PO polerce tylko światło się załamywało. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcink Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Czyli jest szansa na uratowanie tego wydechu. Dzięki za zainteresowanie się tematem, popytam poszukam kogoś bardziej ogarniętego w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berger Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Poszukaj kogoś z TIG-em lub luto-spawarką i ogarnie ci bez problemu ,bo faktycznie te ,,pikle'' na zdjęciu wyglądają jak bez gazu spawane . Lub zapytaj edka od wydechów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcink Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Niestety miał byc to człowiek z doświadczeniem, jeśli nie uda mi się znaleźć kogoś w swojej okolicy, odezwę się do edka dzięki za namiar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi