KUPER Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Powyżej 6k dławi go i nie pojedzie. Właśnie zaczynam sobie tłumaczyc serwisówkę i jutro może będę sprawdzał wszystkie czujniki najpierw na zimnym potem na gorącym. Edytowane 8 Lipca 2019 przez KUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 14 minut temu, JanuszK30 napisał: regulator nie jest urządzeniem elektronicznym, to czysta mechanika... Wręcz odwrotnie i ciekawi mnie jak obronisz swoją .tezę. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 piszemy o regulatorze ciśnienia paliwa a wiedza ta jest powszechna, to nie moja teza... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 4 minuty temu, JanuszK30 napisał: piszemy o regulatorze ciśnienia paliwa a wiedza ta jest powszechna, to nie moja teza... Zboczenie elektroniczne ze mnie wyszło i czego nie przeczytałem to sobie dopowiedziałem czyli "napięcia", przepraszam 🤣 Z drugiej strony coś mi nie grało, że Ty to napisałeś... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Co nie zmienia faktu, że w powyższym sprzęcie warto sprawdzić akurat ładowanie. Być może regulator napięcia właśnie tym razem przegrzewa się po pierwszych paru kilometrach a wtedy coś dzieje się z prądami.... 1 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUPER Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Ładownie sprawdzałem ale nie na rozgrzanym a lekko schłodzonym po jeździe też sprawdze, dzięki. EDIT Zabrałem się za mierzenie czujników. Czujnik powietrza sprawny przy 20st, 50st,80 stopniach Celsjusza. Tak jak podaje serwisówka tak się zachowuje rezystancja czyli prawidłowo. Czujnik walka rozrzadu też rezystancja ok. Aż doszedlem do czujnika temp plynu chlodzacego który znajduje się w bloku głowicy i przy nim się zatrzymalem poniewaz jak przy 20 °C ma mieć 2.3 do 2.6 kΩ to on ma 1.8 kΩ zamówiłem używke z alledrogo i zobaczymy. Edytowane 9 Lipca 2019 przez KUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUPER Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Czujnik temp wody wymieniony dalej to samo ... Czy luzy zaworowe mogą tak robić że jak się nagrzeje to nie ma luzu i tak robi ? Dziś może jak będę miał siły psychiczne do tego zrobie trojak na zasilanie paliwem i zobacze jak cisnienie sie zachowuje niby nowa pompka ale hu go wie 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUPER Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Po oględzinach kolejnych zauważyłem że gumka od jednego wtrysku jest podwinięta i pęknięta będę je wymieniał oby to było to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUPER Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Oddałem sterownik do naprawy zobaczymy co z tego wyjdzie jestem optymistycznie nastawiony 😄 ale mniej optymistycznie do ceny naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUPER Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Problem rozwiązany cały czas robił mnie w hu** czujnik temp płynu chłodniczego. Ale przynajmniej po drodze wszystko sprawdzone i co trzeba to wymienione. Także może komuś się to przydać 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali360 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Wymieniales czujnik wcześniej i było źle to musiałeś nowy kupić że jest ok czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi