walker27781 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam. Stoi u mnie w stodole stary motor nieżyjącego już dziadka. Jest to MZ ETZ 250 Planuję go w tym roku odnowić i sprzedać. Zawsze też chciałem mieć WSK-ę 125, więc może kupię ja po sprzedaniu MZ-ki, tu moje pytanie do was drodzy użytkownicy: Ile może być warta taka odnowiona MZ-ka i czy jest sens wogule brać się za robotę przy tym motorze, czy ktoś to jeszcze kupi? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Portale aukcyjne i ogłoszeniowe odpowiedzą ci o to czy ktoś chce kupować i za ile MZ. Jak już masz tą ETZ, która powinna mieć jakąś wartość sentymentalną (pamiątka po dziadku) to zamiana jej na WSK to moim zdaniem sytuacja z przysłowia " zamienił stryjek siekierkę na kijek". No ale każdy ma swoje marzenia i je realizuje po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walker27781 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 10 godzin temu, HD1940 napisał: Portale aukcyjne i ogłoszeniowe odpowiedzą ci o to czy ktoś chce kupować i za ile MZ. Jak już masz tą ETZ, która powinna mieć jakąś wartość sentymentalną (pamiątka po dziadku) to zamiana jej na WSK to moim zdaniem sytuacja z przysłowia " zamienił stryjek siekierkę na kijek". No ale każdy ma swoje marzenia i je realizuje po swojemu. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Podzielam zdanie przdmowcy, że warto mieć pamiątke po dziadku o ile kojarzy się z dobrymi wspomnieniami. WSK jest jeszcze trochę na rynku a ich ceny nie powalają az tak bardzo, jeżeli chcesz mieć to warto odłożyć remont ETZ a kupic wsk i powolutku restaurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi