mariuszaerox Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 4 godziny temu, Minaram napisał: Jako tako na motocyklach się nie znam ale w opinię kolegi bym nie wierzył. Co drugi post to inne informacji, począwszy od tego, że kupił moto za 4k a teraz 4.3k.. Pomijam już inne kwestie więc zakładam, że po prostu nie chce się przyznać do wtopionej kasy ale.. obym się mylił i żeby koledze się jak najlepiej, jak najdłużej i jak najtaniej jeździło. Sam obecnie szukam motocykla i gdyby nie chłopaki z forum to kupił bym już dawno klocki lego. Chociażby ostatnio dzwoniłem do sprzedającego gdzie wtedy jeszcze z mniejszą wiedzą jak teraz pytałem tylko o parę rzeczy, czy miał wypadek, jakieś szlify itp. zanim wrzuciłem na forum. Sprzedawca zapewniał, że wszystko super. Gdyby nie to, że Monter napisał mi o braku odważników na kierownicy to pojechał bym 400KM i wrócił z niczym bo przy drugiej rozmowie i spytaniu dlaczego ich nie ma sprzedający nagle przypomniał sobie o "drobnej parkingówce" i paru innych zadrapaniach.. No tak przecież najlepiej kogoś krytykować 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moogoom Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 No tak przecież najlepiej kogoś krytykować Nie ma się co spinać. Wiesz jak jest. Koledzy próbują zawsze dobrze doradzić. Ale ci, którzy o radę proszą nie zawsze umieją się dobrze w tym odnaleźć. Jedni są ogarnięci, tak jak ty, a reszta jak im powiesz nie kupuj bo to szrot odpowiadają: "e... czemu? Przecież ładny ma kolor". :-)Trzeba z przymrużeniem oka. Nigdy nie wiesz, kto siedzi po drugiej stronie monitora...Fajnie, że odpowiadasz i trzymasz fason. Przecież też się może zdarzyć, że kolega po drugiej stronie nawet jak ma najlepsze intencje, to przecież może mieć gorszy dzień... A ty mimo, że prosisz o poradę możesz być już mega doświadczonym motocyklistą....:-)Zatem lewa w górę i nie uśmiechaj się za dużo, bo komary nie są smaczne... :-)Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Kupując moto za 4k wiedziałem ze będzie trzeba dołożyć, ale to tak samo do nowszego też trzeba. Zabawki kosztują, a chciałem już coś kupić bo sezon, póki co nie narzekam, porobię to co pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moogoom Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 No i super.... Bo przecież to ma frajdę Tobie przynosić. W tym wszystkim ważne jest tylko to, żeby to co kupiłeś było bezpieczne. Dla Ciebie i innych. Zatem aby motocykl był sprawny technicznie w 100%. Jeśli tak jest to, nie ma się czy martwić, tylko cieszyć się nabytkiem. No i szlifować umiejętności.... 😉 Szerokiej drogi... 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Parę rzeczy jest do porobienia ale jeździ, codziennie po 50-100 km robię, pasuje też łożyska główki ramy zmienić, ogarnę to sam w miarę czasowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 1 godzinę temu, mariuszaerox napisał: Parę rzeczy jest do porobienia ale jeździ, codziennie po 50-100 km robię, pasuje też łożyska główki ramy zmienić, ogarnę to sam w miarę czasowo ? Jak nie masz narzędzi to nie ogarniesz a narobisz bałaganu. Cuda już widziałem w główkach ram. Wpisz na YT i zobaczysz co trzeba mieć i zrobić a wtedy określisz czy dasz czy nie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Oki jutro bede patrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Łańcuszek rozrządu kiedy najbardziej słychać ? Bo tak myślę czy zmieniać dla spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Jak z tym rozrządem w sradzie ? Zmienia się sam łańcuszek czy napinacz też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Dobra rozrząd zamówiony, czas na opone bo grubo już po ostatnim lataniu 😄 Opłaca się dopłacić do 2017 rocznika czy wziąć taką z 2015 ? https://allegro.pl/oferta/pirelli-angel-st-180-55zr17-73w-tl-2015-rok-8344902890?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=NjJmYzhlMjUtM2RjZi00OGRhLTlmMGItN2U4NDEzMTIwZjlmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=ca9e8654-44f4-4113-bc16-38b6a4ca2756 Ogólnie spoko opona ? Widze opinie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ja nie polecam. Podobno te opony dobrze się sprawdzają w cięższych motocyklach a w lekkich mają tendencje do uślizgów, co właśnie zauważyłem u siebie. Co do rocznika to zależy ile km robisz w roku bo takie 4-letnie po dwóch sezonach już trzeba będzie wymienić. Jak dużo nie jeździsz to lepiej brać świeże albo po prostu używki i zmiana co drugi sezon. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 To słucham propozycji jakie wziąć ? bo nie dam za opone 500 zł... po torze nie latam, codziennie okolo 40 km robie weekand wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Z takich budżetowych to Battlax BT016 Pro. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 w sumie teraz mam z tylu battlax https://allegro.pl/oferta/180-55-17-bridgestone-battlax-bt016r-pro-s20-s21-8313352211 Chyba wpadnie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 23 minuty temu, mariuszaerox napisał: To słucham propozycji jakie wziąć ? bo nie dam za opone 500 zł... A ja głupi ponad 700 dałem... Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi