zamela Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witam znajomy nabył dt 125 z 98 roku motorek spoko ale : 1 - ma bardzo miękkie zawieszenie przednie , głęboko nurkuje przy hamowaniu i ogólnie czuć że jest za miękkie - co z tym można zrobić ?2- silnik odpala bardzo ładnie , pracuje na wolnych także poprawnie ale problem jest w czasie jazdy i gwałtownego przyspieszania bo w dolnym zakresie obrotów jakoś idzie później w polowie 3-7tys ma muła taką dziurę by w okolicy 7 tys wyrwać i dzieje się to na każdym biegu , co prawda takimi 2t nie jeździłem ale wg mnie to duszenie się w połowie zakresu nie jest normalne3 - wszystkie moto z jakimi miałem styczność tak miały skonstruowane zabezpieczenie że w czasie włączenia biegu z otwartą stopką boczną silnik gasł natomiast na Neutralu normalnie pracował a tutaj po otwarciu stoki na N silnni gaśnie jakby widział że jest wbity bieg chociaż kontrolka N świeci - jest tam jakiś 2 obwodowy czujnik stopki czy jakiś patent z oszukaniem modułu może być ?z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 ad 1 - serwis zawieszenia :) ad 2 - zawór wydechowy do wyczyszczenia i regulacji, ewentualnie jest dobrze, warto przejechać się innym 2t dla porównania. ad 3 nie wiem :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi