Miłosz02 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Witam, w swoim romecie rxc 125 nie mam 1 śrubki na tarczy hamulcowej przedniej bo poprzedni właściciel zepsuł gwint i nie da się wkręcić , a jedną śróbkę mam nieoryginalną (podsumowując 3 śrubki są oryginalne , jedna inna i jednej brak). Czy motocykl przejdzie przegląd ? Dziękuję wszystkim z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 O ile nieoryginalna śrubka nie stanowi to urwane śrubuy się wykręca i może przykręcić tarczę tak jak powinna być przykręcona. Pewnie jak nie wystrzelić o tych śrubkach to nikt nie zwróci uwagi. Poza tym jak nie spróbujesz to się nie dowiesz bo nikt z nas nie będzie robił Ci przeglądu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 A gdzie Twoje bezpieczeństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz02 Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Tzn no poprzedni właściciel cwany jakoś tak to zrobił że te 2 śrubki się trzymały ale nie były przykręcone(raczej przyklejone), a co do wykręcenia tych złych to zrobiłem to ale o ile jedną udało się wkręcić to w tej drugiej ktorej właśnie obecnie nie mam ten gwint jest tak uszkodzony że nie ma szans na przykręcenie jej. A co do bezpieczeństwa to myślę że przy 125 te 4 śrubki wystarczą raczej cnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 heli coil Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 A co do bezpieczeństwa to myślę że przy 125 te 4 śrubki wystarczą raczej cnie ? a myślisz że ci, od których chińczyk kopiował pierdopęda sprzedawanego obecnie jako romet, tak zupełnie bez powodu dali więcej śrubek? jeśli tak, to życzę szczęścia na drodze - będzie Ci potrzebnejeśli jednakowoż masz chociaż trochę tzw. oleju w głowie, to napraw ten spartolony hamulec zanim spotka Cię z jego powodu nieszczęście. i nie mówię o powtórce przeglądu...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz02 Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 heli coildzięki, nie wiedziałem że jest wgl coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi