Hank Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam. Czy ktoś posiada Nolana N 100-5 i może się wypowiedzieć na temat jego użytkowania.Jak z wyciszeniem i czy waga nie przeszkadza w dłuższych podróżach? Testów trochę jest w sieci ale wiadomo bezpośrednio od użytkownika będzie najbardziej wiarygodna recenzja. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Jak masz mozliwosc to zrob probna jazde w tym garnku , a wtedy wszystko sie okaze co i jak.Sam sie przymierzam do zakupu tego garnka.Przymiarke na sucho juz zrobilem , teraz tylko probna jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hank Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Jak masz mozliwosc to zrob probna jazde w tym garnku , a wtedy wszystko sie okaze co i jak.Sam sie przymierzam do zakupu tego garnka.Przymiarke na sucho juz zrobilem , teraz tylko probnaTak by było optymalnie,ale muszę poszukać sklepu w pobliżu który mi go udostępni go na jazdę próbną.Mam obecnie Nolana N44 evo - chce go zmienić na coś bardziej wyciszonego ze stajni nolana bo mam zamontowany tam dedykowany intercom i chwiałbym go przełożyć do nowego kasku.No chyba ze niestety N 100-5 mi nie podpasuje to bede zmuszony wymienic intercom i kask jednoczesnie.N44 jest jak dla mnie za głosny przy predkosciach 140-160 km/h to po przejechaniu 400km głowa mi pęka.Pozostaje mi jazda w zatyczkach do uszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kraśnik Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21023-uzywany-nolan-n100-czy-nowy-kask-sredniej-klasy/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Tak by było optymalnie,ale muszę poszukać sklepu w pobliżu który mi go udostępni go na jazdę próbną.Mam obecnie Nolana N44 evo - chce go zmienić na coś bardziej wyciszonego ze stajni nolana bo mam zamontowany tam dedykowany intercom i chwiałbym go przełożyć do nowego kasku.No chyba ze niestety N 100-5 mi nie podpasuje to bede zmuszony wymienic intercom i kask jednoczesnie.N44 jest jak dla mnie za głosny przy predkosciach 140-160 km/h to po przejechaniu 400km głowa mi pęka.Pozostaje mi jazda w zatyczkach do uszu. Niestety rozczarujesz się. Kolega ma ten model i z racji tego, że nosimy ten sam rozmiar miałem "przyjemność" go przetestować. Jak dla mnie był tak samo głośny, jak moje ówczesne LS2 METRO. Następnie kupiłem HJC IS-MAX II i nadal nie widzę różnic. Oczywiście pewne elementy są po stronie droższych modeli, ale z całą pewnością nie jest to wyciszenie. Nie wiem za co Nolan woła tyle kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hank Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 No właśnie nie chciałbym się rozczarować.Musze mieć porównanie między N44 a N100-5.Zdaje sobie sprawę że nie będzie to jakość np jak shoei ale czy będzie ciszę niż w N44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi