Tasak_PL Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ktoś to ogarnia? Według wossnera tłok selekcji A do kxf 450 z 15 roku ma wymiar 95.98mm, dalej lecąc po katalogu ma mieć 0.05mm luzu w cylindrze, a cylinder fabrycznie ma 96.00(mój 96.01) więc wychodzi przy selekcji A, 0.02mm luzu o.O ktoś ma serwisowke konkretnie do tego modelu? Jedynie Vertex ma tlok 95.96/7mm do tego modelu. trochę zwariowałem w tym przypadku i nie wiem jaki wymiar zamawiać, a trochę się tego już w życiu narobiłem :D na mój rozum powinno byc 0.04mm luzu wiec teraz tłok o wymiarze 95.97mm wiem, ze wcześniej niektóre kawy miały miec po 0.05mm luzu ale wtedy wszystkie tłoki selekcji A miały wymiar 95.95 a nie 96 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasak_PL Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ktoś to ogarnia? Według wossnera tłok selekcji A do kxf 450 z 15 roku ma wymiar 95.98mm, dalej lecąc po katalogu ma mieć 0.05mm luzu w cylindrze, a cylinder fabrycznie ma 96.00(mój 96.01) więc wychodzi przy selekcji A, 0.02mm luzu o.O ktoś ma serwisowke konkretnie do tego modelu? Jedynie Vertex ma tlok 95.96/7mm do tego modelu. trochę zwariowałem w tym przypadku i nie wiem jaki wymiar zamawiać, a trochę się tego już w życiu narobiłem :D na mój rozum powinno byc 0.04mm luzu wiec teraz tłok o wymiarze 95.97mm wiem, ze wcześniej niektóre kawy miały miec po 0.05mm luzu ale wtedy wszystkie tłoki selekcji A miały wymiar 95.95 a nie 96 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Kup oryginał w kawasaki. Zapłacisz mniej jak za zamiennik i nie będziesz miał problemu. W kawasaki zaletą jest to, że właściwie nie ma sensu korzystanie z zamienników bo oryginały są tańsze lub w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasak_PL Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 akurat to mam wszystko obcykane, ale zamienniki mam w cenach hurtowych ;) wiec nawet z rabatem w kawie wychodzi trochę drożej, ale uszczelki i łańcuszek akurat zamówiłem OEM ;p po za tym kawa ma dostępny jedynie tłok nominalny bez selekcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi