Olsen Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Z czasów jeżdżenia biegówkami zostało mi trochę sprayu do smarowania łańcuchów motocyklowych (o-ringowych) i tak się zastanawiam, czy można by było wykorzystać taki spray do łańcucha w rowerze (bo że w drugą stronę nie wolno, to wiem :biggrin:). Na logikę nie powinno być przeciwwskazań, syf z drogi nie powinien kleić się bardziej niż do smarowidła przeznaczonego dla rowerów, nie powinno też bardziej wypłukiwać, itd. Jedynie w moim konkretnym przypadku sam spray może być za stary (chociaż różne urządzenia smaruję z powodzeniem towotem mającym grubo ponad 20 lat; w końcu to nie olej silnikowy). Edytowane 6 Października 2018 przez Olsen Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Imo może być trochę ciężko w rowerze bo trochę go zaklei :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 bezproblemowo.. tylko nie przesadź bo wszystko będzie uwalone Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Można, można. Ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Z czasów jeżdżenia biegówkami zostało mi trochę sprayu do smarowania łańcuchów motocyklowych (o-ringowych) i tak się zastanawiam, czy można by było wykorzystać taki spray do łańcucha w rowerze (bo że w drugą stronę nie wolno, to wiem :biggrin:). Na logikę nie powinno być przeciwwskazań, syf z drogi nie powinien kleić się bardziej niż do smarowidła przeznaczonego dla rowerów, nie powinno też bardziej wypłukiwać, itd. Jedynie w moim konkretnym przypadku sam spray może być za stary (chociaż różne urządzenia smaruję z powodzeniem towotem mającym grubo ponad 20 lat; w końcu to nie olej silnikowy). Jak nie dasz za dużo, to nie powinno mu zaszkodzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi