heineken72 Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Witam kolegów.Mam problem z Yamahą FZ6 silnik 98 kM na wtrysku. Problem pojawia się zawsze po myciu myjką motoru.Nie zalewam moto oczywiscie mocno próbowałem nawet tylko lekko i zawsze to samo.Silnik nierówno pracujeDźwięk jest dziwny jakby nie palił na 1 gar (pali na wszystkie).Przerywa przy dodaniu gazuDzwięk się wtedy zmienia jakby go ktoś zdławił, chwilowy brak mocy, potem chwilę jest ok i w kółkotak z 3-4 dni dopóki nie podeschnie. Gdy jest ok, próbowałem na przewody WN lać wodę ze spryskiwacza by wykluczyć ew. przebicia.nic się nie dzieje - nie szwankuje. Także zalane świece i przewody odpadają, zresztą tam by to szybko wyschło.Może ktoś miał podobny problem bo i tak raz na miesiąc na myjkę latam :(Dzięki za sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Spryskiwacz a myjka to nie to samo. Woda pod tak dużym ciśnieniem może się dostać w miejsca gdzie woda ze spryskiwacza nie dojdzie. Szczerze? Zrezygnuj z myjek bo powodują sporo problemów nie tylko u Ciebie. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil1005 Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 cewkofajka ktoras zlapala wligoci, w zegarach w menu serwisowym po kodzie bledu powinno pokazac z ktora jest problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts