blaku636 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam, przychodzę tu z problemem w mojej RN19Wczoraj zaliczylem ostra jazde i dzis pojawil sie problem ze skrzynią biegow.Poczatkowo nie moglem wbic 1 dojezdzajac do skrzyzowania, pozniej redukcja kazdego z biegow stala sie prawie niemozliwa, a biegi w gore wchodzily z wielkim bolem. Finalnie po zatrzymaniu, reka udalo mi sie wbic 2 i tak wrocic do domu. Jak widac na filmiku wystajacy trzpien z silnika ma totalny luz ktos moze wie jak sie nazywa i gdzie szukac problemu. Generalnie na filmiku wyglada to jeszcze dobrze podczas jazdy staje sie prawie nie mozliwym zmiana biegu. Z gory dzieki za pomoc https://www.youtube.com/watch?v=svkxENavxPU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Wyglada to dla mnie na peknieta sprezyne w mechanizmie zmiany biegow.Jak sie do tego dostac w R1 nie mam pojecia, na pewno trzeba zdjac boczna pokrywke przy wejsciu trzpienia na ktorym mocowana jest dzwignia przy silniku.Co to znaczy "zaliczylem ostra jazde "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaku636 Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Tak to wyglada po rozebraniu https://youtu.be/GiuYR5sP_Hg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 No niestety cos peklo w srodku, ten element powinien napinac sprezyne a nie luzno latac.Trzeba pewnie rozpolowic silnik zeby sie dostac do elementow na drugim koncu preta wybierajacego biegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 wychodzi to cale bez rozpolawiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaku636 Opublikowano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 wyciagnalem to cale. sprezynka widoczna na filmie ktora powinna blokowac sie na tym srebrnym trzpieniu pekla mi w rekach. zamowilem juz nowe w aso zobaczymy co bedzie sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaku636 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 wyciagnalem to cale. sprezynka widoczna na filmie ktora powinna blokowac sie na tym srebrnym trzpieniu pekla mi w rekach. zamowilem juz nowe w aso zobaczymy co bedzie sie dzialo Witam, problem z wybierakiem rozwiazany faktycznie wystarczylo zalozyc nowa sprezynke i znow biegi zaczely wchodzic jak trzeba :) Z tym, ze przy skladaniu pojawil sie kolejny problem z ktorym nie moge sobie poradzic. Kosz sprzeglowy zlozylem dokladnie tak jak rozlozylem, wszystko w tej samej kolejnosci zgodnie z serwisowka. Po zalaniu silnika olejem i pierwszym odpaleniu z pokrywy sprzegla wydobywa sie gigantyczny halas jak na zalaczonym video. Caly dzien z tym walczylem rozkladalem 3 razy kosz sprzeglowy i efekt ten sam. Problem znika dopiero po zdjeciu pokrywy sprzegla. Zna moze ktos jakiegos magika z okolic gdanska z wiedza lub sam wie co jest grane ? https://www.youtube.com/watch?v=edPH35Ui1j4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witam, problem z wybierakiem rozwiazany faktycznie wystarczylo zalozyc nowa sprezynke i znow biegi zaczely wchodzic jak trzeba :) Z tym, ze przy skladaniu pojawil sie kolejny problem z ktorym nie moge sobie poradzic. Kosz sprzeglowy zlozylem dokladnie tak jak rozlozylem, wszystko w tej samej kolejnosci zgodnie z serwisowka. Po zalaniu silnika olejem i pierwszym odpaleniu z pokrywy sprzegla wydobywa sie gigantyczny halas jak na zalaczonym video. Caly dzien z tym walczylem rozkladalem 3 razy kosz sprzeglowy i efekt ten sam. Problem znika dopiero po zdjeciu pokrywy sprzegla. Zna moze ktos jakiegos magika z okolic gdanska z wiedza lub sam wie co jest grane ? https://www.youtube.com/watch?v=edPH35Ui1j4 A na pokrywie sprzegla nie ma sladow obcierania?Jezeli sa powinny tez byc odpowiadajace im na samym sprzegle.Jezeli tak jest to znaczy ze nieprawidlowo zlozyles sprzeglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi